29 Ekim 2013 18:04

Ceylanpınar’da kimyasal korkusu

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine bir havan topu mermisi daha düştü. Havan topu mermisinin isabet ettiği binadan sarı dumanlar yükseldiği ve binaya giren Abdulcelil Turgay adlı yurttaş, Ceylanpınar Belediyesi meclis üyesi Abdulhalim Dayan ile beraber 3 gazetecinin fenalaşarak, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Ceylanpınar’da kimyasal korkusu
Paylaş

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Serêkaniyê kentindeki YPG güçleri ile Til Xelef kentindeki el Nusra arasında karşılıklı havan topları atıldı. Havan topu mermilerinden biri Ceylanpınar ilçesinde bir binaya isabet etti. Havan topu mermisinden sarı bir duman çıktığı belirtildi.

BİNAYA GİRENLER GAZDAN ETKİLENDİ

Olayla ilgili gazetemize konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, havan mermisinin düştüğü binaya girenlerden Ceylanpınar Belediyesi meclis üyesi Abdulhalim Dayan, Abdulcelil Turgay adlı yurttaşla birlikte üç gazetecinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi. Arslan’ın verdiği bilgiye göre yerel gazetelerde çalışan ve hastaneye kaldırılan gazetecilerin isimleri ise şöyle: Şafak Sağ, Van Haber; Abdurrahim Aydın, Ceylanpınar Gazetesi; Bilal Tepedelen, Ceylanpınar’ın Sesi Gazetesi.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Sarı dumandan etkilenen ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ceylanpınar Belediyesi Meclis Üyesi Abdulhalim Dayan, oturdukları binaya merminin isabet ettiğini ve sonrasında sarı bir dumanın iki bulut şeklinde her tarafı kapladığını anlattı. Dumandan sonra pis bir kokunun yayılarak boğazını ve yüzünü yaktığını söyleyen Dayan, çatışmanın devam ettiğini ve top seslerinin hâlâ duyulduğunu belirtti.

Ceylanpınar’da can güvenliklerinin kalmadığının altını çizen Dayan, kendilerinden sonra binaya giren üç gazetecinin dumandan etkilendiğini, binaya inceleme yapmak üzere giren Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı’nın da fenalık geçirdiğini söyledi.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yeterli ekip, sağlık uzmanı ve ekipman olmadığını ifade eden Dayan, bu yüzden herhangi bir teşhis konulmadığını ve kendilerinin Urfa’daki bir hastaneye götürülmek için bekletildiklerini, müşahede altında tutulduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de işler kesat

SONRAKİ HABER

Libya\'da büyük banka soygunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...