29 Ekim 2013 17:47

Bach, Rusya’dan memnun döndü

Bach, Rusya’dan memnun döndü
Paylaş

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, 2014 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.
Geride bıraktığımız ay başkan seçildikten bu yana, olimpiyatların düzenleneceği Soçi’yi ilk kez ziyaret eden Bach, Rusya’ya yönelik eleştirileri görmezden gelerek, Oyunlar’ın “Muazzam bir seviyede” düzenlenmesini beklediğini açıkladı. Rusya, Kış Olimpiyatları için 50 milyar doları aşkın para harcarken, Oyunlar yolsuzluk, tesislerin inşasındaki kötü çalışma koşulları, hem de Soçi’nin Çerkes soykırımı ve sürgününün merkez şehri olması sebebiyle sıkça eleştiriliyor. Rusya’ya yönelik eleştirilerin bir kısmı da, ülkede yaz aylarında yasalaşan, eşcinselliğe yönelik propagandaya cezai yaptırım uygulanmasını ön gören ayrımcı yasa. Vladimir Putin, bu konuda yaptığı açıklamada “Atletlerin, seyircilerin ve misafirlerin etnik kimlikleri, ırkları ya da cinsel yönelimleri ne olursa olsun rahat etmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” demişti.
Öte yandan 2014 Kış Olimpiyatları’nın açılışı töreninin başlama saati 20.14 olarak belirlendi. Açılış töreni 7 Şubat’ta Fişt Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak. Olimpiyatlar 23 Şubat’a kadar devam edecek. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Platini’den Blatter’e kontra

SONRAKİ HABER

Kayseri’de işler kesat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...