29 Ekim 2013 16:32

Demirtaş: HDP alternatif ana muhalefet

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP için “alternatif ana muhalefet” nitelemesi yaptı.

Demirtaş: HDP alternatif ana muhalefet
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP için “alternatif ana muhalefet” nitelemesi yaptı.

Selahattin Demirtaş’ın BDP Washington temsilciliği tarafından Ulusal Basın Merkezinde düzenlenen Kürt konferansında konuşmadan önce Amerika’nın Sesi’ne ABD’deki temasları sırasında Amerikalı yetkilerle yapacağı görüşmede neyi paylaşacağını şu sözlerle anlattı:

“Ortadoğu’da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Kürt sorunu da Türkiye, İran, Irak ve Suriye üzerindeki bütün ülkeleri ilgilendiren ve bu vesileyle de bütün Ortadoğu’yu ilgilendiren bölgesel bir mesele olduğu için bu sorunun ve bununla bağlantılı Ortadoğu’daki diğer sorunların nasıl çözülebileceğine dair partimizin politikasını yaklaşımlarını birinci ağızdan buradaki kesimlerle ve bu sorunla ilgilenen duyarlılık gösteren çevrelerle bire bir paylaşmak amacımız. Bugüne kadar sorunun çözümüne dair yaklaşımımız neyse burada da aynı şekilde bir yaklaşımız olacak.”

YENİ BİR PARTİ YENİ BİR UMUT

Demirtaş, yeni kurulan HDP’nin BDP’den farkını anlatırken de “Halkların Demokratik Partisi Türkiye genelinde alternatif bir ana muhalefet olması için kurulmuş bir platform. Çok daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Umut ediyorum ki başarılı olacaktır” sözlerini kullandı. HDP’nin BDP sadece Kürtlerin partisi algısına alternatif olarak mı yola çıktığı yönündeki bir soruya Demirtaş, “Sadece o nedenden değil, yeni bir parti yeni bir umuttur. Partinin yeni olması da başka kesimlerin katılımını da kolaylaştıran bir unsurdur” karşılığını verdi. (WashingtonANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin-Qamişlo arasındaki \'duvar\' yükseliyor!

SONRAKİ HABER

Marmaray’ın şovu görkemli, projesi eksik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa