29 Ekim 2013 14:23

Kavlak: İSDEMİR'de 'adam gibi' sözleşme imzalayacağız

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İskenderun’da sendikalarına geçen İSDEMİR işçilerine seslendi. Kavlak işçilere, İskenderun’a şube açılacağı, sosyal tesis kurulacağı, çocuklara burs verileceği, iyi bir sözleşme imzalanacağı gibi sözler verdi.

Kavlak: İSDEMİR\'de \'adam gibi\' sözleşme imzalayacağız
Paylaş

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İskenderun’da sendikalarına geçen İSDEMİR işçilerine seslendi. Kavlak işçilere, İskenderun’a şube açılacağı, sosyal tesis kurulacağı, çocuklara burs verileceği, iyi bir sözleşme imzalanacağı gibi sözler verdi.

Türk Metal Genel Merkez yöneticileri, Çelik-İş’in eski Şube Başkanı Metin Önde ve bir grup işçiyle toplantının yapılacağı salona giren Pevrul Kavlak, burada bekleyen yaklaşık bin kişi tarafından sloganlarla karşılandı. Toplantıya katılan bazı işçilere eşleri ve çocukları da eşlik etti. Bayrak ve flamalarla donatılan toplantı salonunda en dikkat çekici şey “İSDEMİR’de hiç kimse sendikal tercihi yüzünden işinden olmayacak. Size söz veriyorum” yazılı Pevrul Kavlak imzalı pankart oldu.

Zaten Kavlak da konuşmasında bu meseleye değindi. Türk Metal üyesi olan İSDEMİR işçilerinin tehdit edildiğini ileri süren Kavlak, “Sendikal faaliyetten dolayı hiç kimsenin burnu kanamayacak, ekmeğinden, işinden kimse olmayacak bunu yazın bir tarafa” diye konuştu. Çelik-İş yöneticilerinin “dava açarız, sendikasız kalırsınız, TİS imzalayamazsınız” dediğini belirten Kavlak, bu konuda da herkesin rahat olmasını söyledi ve zamanında ve adam gibi bir TİS imzalayacakları sözü verdi. İsdemir sözleşmesinin Çelik-İş’in sonu olduğunu dile getiren Türk Metal Başkanı, İSDEMİR işçilerinin “artık Çelik-İş’ten kurtulma zamanı geldiğini” ifade etti. Aynı zamanda İSDEMİR Spor Başkanı olan Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül’e gönderme yapan Pevrul Kavlak, “Sendikacılığın 11 kişi ile birlikte top koşturmak, işçinin alın terini transfer ücretlerinde harcamak olmadığını” söyledi.

ŞUBE VE SOSYAL TESİS SÖZÜ

Türk Metal’in 32 şubesi ve 160 bin üyesi olduğu bilgisini veren Kavlak, 33. şubeyi İSDEMİR’de kuracaklarını söyledi. İşçilere “iyi bir sözleşme yapacakları” sözünü de veren Kavlak, yetki aldıkları günden itibaren işçiler için İskenderun’da sosyal tesis yapacaklarını ve İSDEMİR işçilerinin üniversitede okuyan çocukları için 15-20 gün içinde başlamak üzere burs vereceklerini duyurdu.

“Türk Metal Sendikası ile İSDEMİR’de kimsenin hakkı yenmeyecek” diyen Kavlak şöyle devam etti: “Esnek çalışmaya peki diyen, üyesini enflasyona ezdiren, işçinin 3 puan zammını hatır için bırakan, grev ödeneğini vermeyen, ikramiyeyi işverenin keyfine bırakan, formenliği kabul edip postabaşılarını mağdur eden, İsdemir Müdürü gitmeden sözleşme imzalamam diyen ve ne dediyse tersi gerçekleşen Çelik-İş Sendikasından sizleri kurtaracağız.”

Toplantıda İsdemir işçilerini temsilen bir grup işçiye Türk Metal rozeti takıldı. Pevrul Kavlak, kendi yakasındaki rozeti çıkarıp Metin Önde’nin yakasına taktı. Daha sonra Önde, kısa bir teşekkür konuşması yaptı.


İKİSİ DE GENEL MÜDÜRLE YEMEK YEDİ

İSDEMİR’de Çelik-İş ile Türk Metal arasındaki sendikal rekabet nedeniyle İskenderun’a gelen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan’ı ziyaret etti. Özhan’la yemek yiyen Mahmut Aslan ve Ali Cengiz Gül’ün, “Hak-İş ve Çelik İş’in İSDEMİR yönetimi ile bir sorunu yok” mesajı vermek istediği konuşuluyor.

Aynı fotoğrafı Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak da verdi. Kavlak, İSDEMİR işçileri toplantısının ardından Metin Önde ve Yavuz Gökçe’nin de katılımıyla Genel Müdür Recep Özhan ile birlikte İSDEMİR çelikhane yemekhanesinde yemek yedi.


ÇELİK-İŞ'TEN KONSER

Çelik-İş Sendikası, Türk Metal’in İSDEMİR işçileriyle toplantı yaptığı saatte ‘Birlik ve Dayanışma Konseri’ gerçekleştirdi. İskenderun Demir Çelik Fabrikası stadında yapılan konserde Gökhan Türkmen ve Yonca Lodi sahne aldı. Yaklaşık üç bin kişinin izlediği konsere gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterirken, işçi katılımı düşük kaldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, Çelik-İş Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ve İskenderun Şube yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte hiçbir sendika yöneticisi konuşma yapmadı.
(İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memleketten 29 Ekim manzaraları

SONRAKİ HABER

Van F Tipi\'nde 32 tutuklu açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...