29 Ekim 2013 11:13

CHP'li belediyeden Kürtçe şarkı yasağı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belediye tarafından organize edilen "Kardeş Kentler Festivali" kapsamında düzenlenen Anadolu'nun Kayıp Şarkıları konseri, Kürtçe şarkı söyleneceği için "tehditler alındığı" gerekçesiyle CHP'li belediye tarafından iptal edildi.

CHP\'li belediyeden Kürtçe şarkı yasağı
Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belediye tarafından "Kardeş Kentler Festivali" kapsamında dün yapılacak olan "Anadolu'nun Kayıp Şarkıları" konseri, Kürtçe şarkılar seslendirileceği için son anda CHP'li belediye tarafından iptal edildi. Konserde Kürtçe şarkı söyleyecek olan sanatçı Devrim Kaya, Twitter ve Facebook hesabından "Kuşadası gibi bir yerin belediyesi 'Kürtçe türküler yüzünden tehdit aldık' diyerek Anadolu'nun Kayıp Şarkıları konserinin iptalini istiyor. Tüm ekip sahnede hazır ve şoktayız" diyerek, takipçilerine konserin iptal edildiğini duyurdu.

Kürtçe şarkı seslendirilecek olması nedeniyle konserin son anda iptal edilmesine tepki gösteren BDP Kuşadası İlçe Başkanı Metin Taş ise, "Bu durumu nefretle kınıyoruz. CHP her ne kadar 'sosyalistiz, kimlik ve özgürlükleri savunuyoruz' dese de yalandır. Bugün Devrim Kaya gibi bir sanatçının tehdit edilerek konsere çağrılmaması iğrenç bir olaydır. Parti olarak bu durumu kınıyoruz, gerekirse basın açıklaması ve oturma eylemleri düzenleyeceğiz" dedi.

CHP'li belediyenin konserin iptali için gerekçe olarak öne sürdüğü tehditin nereden geldiği konusunda belediye görevlilerinden bilgi alınamadı. (AYDIN)

ÖNCEKİ HABER

Büyük Müftü\'den Suudi gençlere: Suriye\'ye cihata gitmeyin

SONRAKİ HABER

İngiltere\'de etkili olan fırtınada 3 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...