29 Ekim 2013 10:45

Büyük Müftü'den Suudi gençlere: Suriye'ye cihata gitmeyin

Suudi Arabistan Büyük Müftüsü Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh, Suudi vatandaşların Suriye’deki savaşa katılmaması gerektiğini dile getirdi.

Büyük Müftü\'den Suudi gençlere: Suriye\'ye cihata gitmeyin
Paylaş

Suudi Arabistan Büyük Müftüsü Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh, Suudi vatandaşların Suriye’deki savaşa katılmaması gerektiğini dile getirdi.

Konu hakkında vaaz veren Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh, “cihat" adına Suriye’ye giden Suudi vatandaşlarına, “Böyle bir şey zorunlu değil, doğru da değil” dedi.

Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh, ülkedeki vaizlerin de Suudi gençlerin Suriye’ye gitmesini cesaretlendiren konuşmalar yapmaması gerektiğini söyledi.

“Müslümanlar Allah korkusu taşımalı, genç Müslümanları kandırarak ve zayıflığından yararlanarak onları cehenneme sürüklememeli” diyen Şeyh, “Onları oğullarına neyi öğütlüyorsa, insanlara onu öğütlemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan silahlı grupların en büyük destekçilerinden olan Suudi Arabistan, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini, "Suriye konusundaki iki yüzlülüğü" gerekçe göstererek reddetmiş, bunun üzerine tartışmalar büyümüştü. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

A’dan X’e Yeni Sezon Yazılamaları

SONRAKİ HABER

CHP\'li belediyeden Kürtçe şarkı yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa