01 Haziran 2011 09:37

ITUC kadın komitesi Başbakana mektup yolladı

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, Urfa’da kadına yönelik şiddeti protesto eden KESK’liler ve kadınların yargılanmasının sonlandırılması talebiyle Başbakan Erdoğan’a mektup yazdı. İngiliz Sendikalar Birliği de (TUC) TEKEL işçilerine desteklerinden dolayı sendikacıların yargılanmasına son verilmesi iste

ITUC kadın komitesi Başbakana mektup yolladı
Paylaş

ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow, Başbakana gönderdiği mektupta Türkiye’de kadına yönelik şiddet oranındaki artışı protesto eden kadınların yargılanmasını kınadığını ifade etti. Burrow, Türkiye’de kadınların her gün öldürüldüğünü, her yıl yüzlerce kadının tacize, tecavüze uğradığını ve aşağılandığını hatırlattı.

‘DERHAL GEREKLİ ADIMLAR ATILSIN’

KESK’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Mücadele Günü sonrasında Türkiye’nin birçok ilinde yürüyüş düzenlediğini hatırlatan Burrow, Urfa’da KESK’lilerin ve kadınların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı davranışta bulunmakla suçlandıklarını belirtti. Burrow mektubunu şöyle sonlandırdı: “Bu örgütler haklı bir nedenle eylem yaptılar: Türkiye’de kadınların katlandığı şiddete bir son vermek. Sendikal faaliyetlere katılma, bir düşünceyi alenen ifade etme ve gösteri yapma hakları temel özgürlüklerdir. Bu nedenle ITUC ülkenizde kadınların ve sendikaların haklarının korunması yönündeki gerekli adımların derhal atılmasını istemektedir”.
KESK’lilerin ve kadınların yargılandığı davanın duruşması 7 Temmuz 2011’de yapılacak.

‘TEKEL DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ’

Öte yandan İngiliz Sendikalar Birliği (TUC) Başkanı Brenden da Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, TEKEL işçilerine destek verdiği için yargılanan 111 sendikacı hakkındaki suçlamaların geri çekilmesini istedi. Sendikacılar hakkında suçlamalara karşı Uluslararası Gıda Federasyonunun başlattığı kampanyayı desteklediklerini ifade eden Brenden, Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, 12 şube başkanı, DİSK’in eski ve yeni liderleri, KESK’in eski iki liderinin de arasında olduğu 111 sendikacının yargılandığına dikkat çeken Brenden, “üzülerek bildiririz ki bu suçlamalar, Türkiye’deki sendikaların sürekli yüz yüze kaldıkları adli tacizi bir kez daha göstermektedir” dedi. Bütün suçlamaların derhal ve koşulsuz olarak geri çekilmesini talep eden Brenden, Hükümetin bu konuda adım atmasını istedi. 111 sendikacının yargılanmasına 3 Haziran Cuma günü devam edilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nurhak’ta katledilenler anıldı

SONRAKİ HABER

Başbakan Diyarbakır'a OHAL'le geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...