29 Ekim 2013 06:00

O lokma boğazınızda kalır!

Gazetemizde yayınlanan altın madencilerinin İnternet sitelerinde Kaz Dağlarını “kolay lokma” olarak niteledikleri haberi ses getirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant yaptıkları açıklamalarda “O lokmaları boğazlarına dizeceğiz” dedi.

O lokma boğazınızda kalır!
Paylaş


Kaz Dağlarında altın işletmeciliği yapmak isteyen Kanadalı Alamos Gold Şirketi İnternet sitesinde dağın jeolojik yapısını kastederek, “Kolay lokmaların nerede olduğunu biliyoruz” yazmıştı. Buna tepki gösteren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Yukarısını, yani Ankara’yı kandırıp, arkasına destek alıp, kolay lokma yapmaya çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki; o ‘kolay lokma’yı boğazınıza dizeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hükümetin bundan sonra ithal kömüre dayalı çevrim santrali yapılmasına izin vermeyeceği yönündeki açıklamasına da değinen Gökhan, “Bugüne kadar termik santrallere izin verirken akılları neredeymiş?​” diye sordu.

Çok uluslu şirketin Toronto Borsası’’nda kendi reklamını yaparken bölgedeki termik enerji ve yolları sıraladığına dikkat çeken Çanakkale Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant, “Çan Termik Santrali babalarının malı sanki. Yıllar öncesinden bunu söylüyorlar.  Öyle Kaz Dağları, herkes biliyor ki kolay lokma değil. Bakın bugüne kadar, Kaz Dağlarının dışında birçok alanda işletmeye geçtiler. Kaz Dağlarında henüz işletmeye geçemediler. Nasıl kolay lokma bu? Onların bitişi Kaz Dağlarından olacak” dedi.

DAHA NEREDE ÇALIŞTIĞINI BİLMİYOR!

Öte yandan haberimizi referans göstererek kendi sayfalarında yer veren Çanakkale Olay gazetesine giden ve Pilot Gold şirketi çalışanı olduğunu söyleyen bir mühendisin, “Bizim Newmont’la ilişkimiz yok. Bayramiç Kuşçayırı’daki madeni de almadık” dedi. Şirket, Toronto borsasındaki açıklamalarında Kuşçayırı’daki madeni Chesser firmasından aldıklarını dair ayrıntılı bilgi verirken ve Pilot Gold’un Newmont’un bir alt şirketi olduğu yine yapılan açıklamalarla ortadayken şirket çalışanlarının yerel bir gazeteye gidip “bilgilendirme” adı altında, yanlış bilgiler vermesi şaşkınlık yarattı. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tersanedeki patlama hayatını kararttı

SONRAKİ HABER

ABD, Almanya’yı çatıdan dinlemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...