01 Haziran 2011 09:30

Nurhak’ta katledilenler anıldı

31 Mayıs 1971’de katledilen THKO militanları Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan ve Sinan Cemgil, İstanbul ve İzmir’de mezarları başında anıldı.İstanbul’da Emek Gençliği Sinan Cemgil’i mezarı başında andı. Anmada konuşma yapan Emek Gençliği Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aydın “Nurhak Dağlarında şehit olan yolda

Nurhak’ta katledilenler anıldı
Paylaş

İstanbul’da Emek Gençliği Sinan Cemgil’i mezarı başında andı. Anmada konuşma yapan Emek Gençliği Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aydın “Nurhak Dağlarında şehit olan yoldaşlarımız, bizlere halka bağlılıklarıyla, dava adamı olmalarıyla, devrimci militanlıklarıyla örnek olmaya devam ediyor” dedi. O döneme göre daha şanslı olduklarını belirten Aydın “Biz şanslıyız çünkü işçi sınıfı partisi Sinan Cemgil’lerin döneminde yoktu. Bu olanağı en iyi şekilde kullanarak, onların bıraktığı mücadeleyi daha ileriye taşımaktan başka çaremiz yoktur. İşçi sınıfına ve onun partisine bağlanarak gençliği sınıf hareketi içinde, devrim ve sosyalizm mücadelesini daha ileriye taşımaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Onur Aydın son olarak tüm Türkiye gençliğini seçimlerde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku etrafında birleşmeye çağırdı.

Anmaya Emek Partisi İstanbul İl yöneticileri ve  78’liler Vakfı üyeleri de katıldı.

İzmir’deki anma Ege 78’lilerin çağrısıyla Alpaslan Özdoğan’ın mezarı başında yapıldı.  Eski Buca mezarlığında yapılan anmaya EMEP, ÖDP, CHP, İHD ve İmece-Der yönetici ve üyeleri katıldı. Katılımcılar adına Caner Canlı tarafından okunan basın açıklamasında, Alpaslan Özdoğan ve arkadaşlarının tam bağımsız bir Türkiye için mücadelede katledildikleri belirtildi. Bu arada aynı yerde mezarı bulunan ve 1977’de 1 Mayıs afişlemesi sırasında faşistlerce katledilen Avni Ece de anıldı. Anma sırasında, “Nurhak sana güneş doğmaz”, “Şarkışla”, “Yiğidim aslanım burada yatıyor” türküleri bağlama eşliğinde katılanlar tarafından seslendirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dekandan Aydın Tabip Odasına engel

SONRAKİ HABER

ITUC kadın komitesi Başbakana mektup yolladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...