01 Haziran 2011 09:20

SANDIKLARI KORUYALIM

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayları, seçimlere sayılı günler kala olası oy kayıplarını önlemek için sandık güvenliğine dikkat çekti. İstanbul Adayı Sebahat Tuncel, “Bizim için oy kullanmak kadar sandığa da sahip çıkmak önemlidir. Seçim günü herkes oyuna ve sandığına sahip ç

SANDIKLARI KORUYALIM
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız Milletvekili Adayları Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Mustafa Avcı, seçime 11 gün kala turlarını hızlandırdı. Esnaf ziyaretlerine ve halk toplantılarına devam eden İstanbul 1. Bölge Adayı Tuncel, seçim gezisi kapsamında Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Anadolu Yakası Pazarcılar Odası’nı ziyaret eden Tuncel, Kirazlıtepe ve Fikirtepe seçim bürolarında halkla buluştu. Tuncel, buralarda yaptığı konuşmalarda, sandık güvenliğine dikkat çekti. Daha önce sandıklarda çalınan oylara işaret ederek, sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Tuncel, “Bizim için oy atmak gibi, oyumuzu attıktan sonra gidip sandığa sahip çıkmak da önemlidir. Seçim günü bölgelerinizde bulunan sandıklara ve oylara sahip çıkalım” dedi.

İSTER KARADENİZLİ İSTERSEN KÜRT OL!..

Artvin Hopa’da Başbakan protestosunda bir kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Tuncel, şöyle konuştu: “AKP için fark etmiyor. İster Karadenizli Hopalı ol, istersen Kürt ol. AKP’ye karşı hareket edersen AKP’nin şiddetiyle karşılaşırsın. Bakın, YSK’nin veto kararından sonra çıkan olaylarda İbrahim Oruç isimli arkadaşımız öldürülmüştü. Şimdi de Hopa’da yin polisin attığı gaz bombası sonucu bir yurttaş yaşamını yitirdi. AKP için Kürt, Laz, Çerkes fark etmiyor. AKP ve yandaşları Emniyet Müdürüne yönelik tokat olayını bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. Ama halkımız AKP’ye asıl tokadı 12 Haziranda atacak.”

KADINLAR AVCI İÇİN BİLDİRİ DAĞITTI

Blokun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı’ya destek amaçlı kadınlar Arnavutköy ilçesi Boğazköy Mahallesi’nde bildiri dağıttı. Sokak sokak, ev ev, esnaf esnaf gezen kadınlar, dağıttıkları bildirilerle Avcı için oy istedi. Yöresel kıyafetleri ve yeşil-sarı-kırmızı flamalarıyla ilgi odağı olan kadınlar, her gün bir mahallede bildiri dağıtacaklarını duyurdu.


ÖNDER VE AVCI’DAN KİLİSE ZİYARETİ

Blokun İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, önce Avrupa Parlamentosu heyetiyle görüştü ardından blokun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı’yla birlikte Beyoğlu’nda bulunan Süryanilere ait Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etti. Blok adayları, Süryani Kadim Metropoliti Filüksinos Yusuf Çetin ve kilisede görevli kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Farklılıkların gül bahçesi gibi zenginlik olduğuna dikkat çekilen görüşmede Çetin, “Dünyada en kolayı savaştır. Barış zor ve çaba ister. Ama bütün zorluğa rağmen barışı sağlamak önemlidir ve barışa sağlayanlar Tanrı’nın çocuklarıdır” dedi. Kilise ziyaretinden sonra Önder’in seçim çalışması Beyoğlu’nda bulunan Yeni Mahalledeki halk toplantısıyla devam etti. Halk toplantısına Önder’e destek olmak için Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Siirt Adayı Gültan Kışanak da katıldı.


KIŞANAK: ERDOĞAN ERGENEKON’UN ÇOCUĞUDUR

Kışanak, şöyle konuştu: “Kurduğumuz bu blok kesinlikle seçim ittifakı değildir. Bizim ittifakımız özgürlük, barış, demokrasi gelinceye kadar sürecek bir ittifaktır. Bütün mevsimleri baharlara halkların kardeşliğine barışa çevireceğiz. Bu bahar öyle bir haber gibi binlerce gencin kanı var annelerimizin gözyaşları halkın duası var” dedi. 12 Haziranda savaş çığırtkanlarını sandıklara gömeceklerini söyleyen Kışanak, “Biz bu ittifakla Türkiye’yi uçurumdan kurtaracağız” diye konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “BDP ile Ergenekon ilişkisi” iddiasına da değinen Kışanak, “Erdoğan bize Ergenekon diyor. Oysa AKP’nin içinde bulunan ve 1977 yılında Taksim’de yapılan katliamda emniyet müdürü olan kişi şimdi Başbakanın en çok sevdiği bakanıdır. Maraş Katliamı yaşandığı sırada emniyet müdürü olan kişi şuanda Başbakanın partisindedir. Asıl Tayyip Erdoğan Ergenekon’un çocuğudur” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kürt baharını görmüyorlar

SONRAKİ HABER

Bayramtepe bayram yeri gibi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...