28 Ekim 2013 13:07

Mersin Hali'nde kadın işçiler eylem yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi Sevkiyatçılar Bölümünde çalışan kadınlar 50 lira olan yevmiyelerinin 60 liraya çıkarılması için eylem yaptı.

Mersin Hali\'nde kadın işçiler eylem yaptı
Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi Sevkiyatçılar Bölümünde çalışan kadınlar 50 lira olan yevmiyelerinin 60 liraya çıkarılması için eylem yaptı. Sabah iş başı yapmayan kadınlar hal önünde toplanarak araçların girişine izin vermedi. Bunun üzerine olay yerine takviye polis ekipleri ve zırhlı araçlar sevk edildi. Kadınlar kendilerini uyaran polislerle tartıştı.

Kadınlar yıllardır 50 lira ücretle çalıştıklarını belirterek haklarının 60 lira olduğunu söyledi. “Sadece hakkımızı istiyoruz” diyen kadınlar “3 senedir aynı paraya çalışıyoruz. Hiçbir güvencemiz yok. 60 lira yevmiye istiyoruz. Yetkilileri uyardık hakkımızı istiyoruz dedik vermediler” diye konuştu. Kadınlar konuşurken arkadaki diğer kadınlar ise alkışlarla destek verdi.

Eylem sırasında sevkiyatçı olduğu öğrenilen bir kişi kadınlarla tartıştı. Kadınlar ise şahsın kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek şahsın aracının peşinden gitti. Kadınlardan biri ayağından çıkardığı terlikle şahsın aracına saldırıp kapıyı açtı. Buna öfkelenen şahıs ise elindeki sopa ile aracından inip eylemcilerin üzerine yürüyerek kendisine atılan terliği kadınların üzerine fırlattı. Bu sırada kadınlar ile erkekler arasında arbede çıktı. Polisler öfkeli kadın ve erkekleri güçlükle ayırdı. Polisler şahsı olay yerinden uzaklaştırarak kadınları sakinleştirdi.

Eylemciler, halde çalıştığından şüphelendikleri kadınların girişine de izin vermek istemedi. Kadınlar hale girerken içinde kadın bulunan bir otomobili durdurdu. Kadınlar otomobilin içindeki kadının kolundan tutarak zorla dışarı çıkarmak istedi. Polisler araya girerek otomobilin kapısını zorla kapatıp kadınları uzaklaştırdı.

Kadınların içlerinden seçtikleri temsilcilerin yetkililerle yaptıkları görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Polislerin ikna etmesi ile dağılan kadınlar, sonuç alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. (Mersin/DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

TZOB: Örgütlenme olmazsa pahalı olur

SONRAKİ HABER

Van’da kış çilesi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa