28 Ekim 2013 09:26

Ceylanpınar'a roket mermisi düştü: 1 ölü

Serêkaniyê'de gece boyu yaşanan çatışmalarda Ceylanpınar'a isabet eden roket mermisi nedeniyle 3 çocuk babası İdris Akgül yaşamını yitirdi. Akgül defnedildi, Vali Güvenç Türkiye'nin Rojava'daki savaşta taraf olmadığını iddia etti.

Ceylanpınar\'a roket mermisi düştü: 1 ölü
Paylaş

Serêkaniyê'de yaşanan çatışmalar sırasında Ceylanpınar’a isabet eden havan mermisi nedeniyle 30 yaşındaki İdris Akgül yaşamını yitirdi. Akgül defnedilirken Şanlıurfa Valisi Güvenç Türkiye'nin Rojava'daki savaşta taraf olmadığını iddia etti.

Rojava’nın Serêkaniyê kentinde YPG ile El Nusra arasında çıkan çatışmalar sürüyor. El-Nusra'cıların, sivil bölgelere havan ve roket atışı gerçekleştirdiği çatışmalar sırasında sabaha karşı el Nusra üyelerinin bulunduğu yönden atılan bir havan mermisi, Ceylanpınar’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde bir eve isabet etti. Roket mermisinin isabet ettiği evde 3 çocuk babası İdris Akgül yaşamını yitirdi. Akgül’ün cenazesi, ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayda Akgül’ün kızı Büşra Akgül de yaralandı.

DÜĞÜN GÜNÜ ÖLDÜ

Evine isabet eden havan mermisi nedeniyle yaşamını yitiren inşaat işçisi İdris Akgül’ün kardeşi Sabahattin Akgül’ün olayın yaşandığı gün düğünü olacağı öğrenildi. Evlenecek olan kardeşi için dün gece olayın meydana geldiği evin bahçesinde kına gecesi düzenleyen Akgül’ün, sabaha karşı evine isabet eden havan mermisiyla yaşamını yitirdiği belirtildi. Patlama sırasında hafif yaralanan İdris Akgül’ün 8 yaşındaki kızı Büşra tedavisinin ardından taburcu oldu.

AKGÜL DEFNEDİLDİ

Akgül'ün cenazesi yakınlarının ağıtları arasında olay yerine gelen ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi yapılmak üzere burada bekletilen İdris Akgül adlı yurttaşın cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Ceylanpınar'a bağlı Yalçınkaya (Ağirtoş) köyüne götürüldü. Yüzlerce araçlık konvoyla köy mezarlığına getirilen cenaze burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi. En büyüğü 7 yaşında olan 3 çocuğunun gözleri önünde El- Nusra çetecileri tarafından atılan roket mermisinin hedefi olarak yaşamını yitiren Akgül'ün cenaze törenine Urfa Valisi Celalettin Güvenç de katıldı. Çok sayıda asker ve özel harekat polisi tarafından ablukaya alınan köy mezarlığında konuşan Güvenç, Türkiye'nin Rojava'da yaşanan savaşta taraf olmadığını iddia ederek, "Bizim tarafa düşen her mermiden sonra merminin geldiği noktaya, kim olursa olsun askerimiz anında uluslararası angajman kurallarına göre cevap vermektedir. Bu kardeşimizi öldüren merminin de geldiği yere gerekli atışlar yapılmıştır ve o nokta imha edilmiştir" dedi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sınırın hemen öte yakasındaki şiddetli çatışmalar nedeniyle ilçede eğitime bir gün ara verildi. Belediye hoparlörlerinden sık sık vatandaşlara ‘dışarı çıkmayın’ anonsları yapıldı.
Şiddetlenen çatışmalar sırasında sınırı aşarak Ceylanpınar’a gelen başka bir mühimmat ise güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

5. ÖLÜM

Akgül’ün ölümüyle 16 Temmuz’da başlayan çatışmalardan bu yana sınırı aşan mermi ve havan topları nedeniyle Ceylanpınar’da ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

1 KİŞİ DAHA YARALANDI

Öte yandan İdris Akgül'ün (32) ardından bu kez de ilçeye bağlı Yenişehir Mahallesi 140. Sokak'ta yaşayan İslim Karaoğlan (36) isimli kadın sırtına isabet eden mermi ile yaralandı. Yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaoğlan tedavi altına alınırken, Karaoğlan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.  (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Umudun yolcuları bu taraftan...

SONRAKİ HABER

Serena Williams, Li Na\'yı 2-1\'le geçip 3. kez şampiyon oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...