28 Ekim 2013 06:00

Herkes 500 lira versin, yapalım

Hacettepe Üniversitesinin 203 bin metrekarelik araziyi satışa çıkarmasına tepki gösteren öğrenciler, “Satış yerine Ali İsmail Korkmaz Hatıra Ormanı” yapalım dedi. Hacettepe Rektörü Murat Tuncer’in cevabı ise “Herkes 500 lira versin yapalım” şeklinde oldu.

Herkes 500 lira versin, yapalım
Paylaş

Birkan Bulut / Özgür Temiz

Hacettepe Üniversitesinin 203 bin metrekarelik araziyi satışa çıkarmasına tepki gösteren öğrenciler, “Satış yerine Ali İsmail Korkmaz Hatıra Ormanı” yapalım dedi. Hacettepe Rektörü Murat Tuncer’in cevabı ise “Herkes 500 lira versin yapalım” şeklinde oldu.

Darbe döneminde Milli Savunma Bakanlığı tarafından süresiz ve ücretsiz olarak el konulan Hacettepe Üniversitesine ait arazi, 2012 yılında okul tarafından geri alındı. 400 bin metrekarelik arazinin 203 bin metrekaresini alan üniversite, borçlarını gerekçe göstererek arsayı elden çıkarmaya karar verdi.

ÖĞRENCİLER ÖNERİLERİNİ SUNDU

Öğretim görevlileri ve öğrenciler satışın aceleye getirilmesinden memnun değil. Arazinin satılmaması ve üniversitenin ihtiyaçları doğrultunda kullanılması öneriliyor. Yeni öğrenci yurtları yapılması, organik tarım alanı oluşturulması, Ali İsmail Korkmaz Hatıra Ormanı gibi öneriler gündemde. Bu önerilere üniversite yönetimi çok da soğuk bakmıyor ama Rektör Murat Tuncer verdiği cevapta şartı söylüyor: “Hatıra ormanı için herkes 500 lira versin yapalım”

‘ÜNİVERSİTENİN YURT İHTİYACI VAR’

Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Şadiye Can Gül, Hacettepe’nin birçok fakültesinin kötü durumda olduğunu söylüyor. Hem personelin, hem de öğrencilerin barınma problemiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Gül, “Arazi bu sorunları çözmek için de değerlendirilebilir” diyor.

Öğrenciler de arazinin üniversite bileşenlerinin kararı doğrultusunda değerlendirilmesini istiyor. İktisat bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Sertan, “Mesela o bölgeye yurt yapılabilir” diyor. Aynı sınıftan Mükremin ise 25 bin öğrencinin kampüs dışından geldiği bir okul için bu kararın doğru olmadığını ifade etti ve arsanın daha öğrencilerin, akademisyenlerin ve çalışanların faydasına kullanılabileceğini dile getirdi. Maden Mühendisliği’nde 1. sınıfta okuyan Taylan ise söz konusu satışın kamuoyuna sorulmadan yapılmasına karşı olduğunu söyledi ve “Bence o bölgeye daha çok öğrencinin barınabileceği yurtlar, yeni bir kütüphane yapılabilir” dedi.

ALTERNATİFLERİN HEPSİ SATIŞ

Rektör Tuncer yaklaşık bir ay önce yapılan bir toplantıda önerilerini sunmuştu. Önerilerinden biri arsanın bir protokolle TOKİ’ye satılması. Ancak Tuncer, Gazi Üniversitesinden 60 milyara arazi alan TOKİ’nin sonrasında 800 milyara sattığını ifade ederek bu yönteme temkinli yaklaşıyor. Diğer yöntem arazinin ihaleye verilip üzerine AVM, sosyal tesis gibi yapıların kurulduğu ve bu firmalardan paylar alındığı şeklinde. Başka bir yöntem ise son yılların adeta modası haline gelen kamu-özel ortaklığı. Tuncer’in tarifi şöyle: “Üniversitemizin yapmak istediği tüm işler bu ihaleyle birleştirilebiliyor. İhaleyi alan firma ihtiyacınız olan tüm inşaatları yapıyor.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan Erciş\'te beklenilen ilgiyi görmedi

SONRAKİ HABER

Yanmayı bilenlere bir armağan: Pervaneyle yaren

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...