27 Ekim 2013 17:53

'Utanç duvarı' insan zinciriyle protesto edildi

Rojava'nın Qamişlo kenti ile Nusaybin arasına örülmek istenen "utanç duvarı" oluşturulan insan zinciriyle protesto edildi.

\'Utanç duvarı\' insan zinciriyle protesto edildi
Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP İlçe Örgütü ve KESK bileşenlerinden oluşan grup, Nusaybin-Qamişlo arasında örülmek istenen "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce yurttaş, buradan Yıldırım İlköğretim Okulu'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca, "Faşist AKP Kürdistan'dan defol", "Utanç duvarını istemiyoruz", "Bijî berxwedana Rojava", "Sınırlar kalksın duvarlar yıkılsın" sloganları atıldı. Sınırda kitle adına açıklama yapan Eğitim Sen Nusaybin Temsilcisi Abdullah Gökçe, "Ne tel örgüler ne de mayınlı araziler bizi bölemedi. AKP'nin örmeye çalıştığı bu 'utanç duvarı' Kürt halkını bölemeyecektir" diyerek, şöyle konuştu: "Kürtler, etraflarına örülen tel örgülü sınırlara rağmen, bir halk olarak var olduklarını her fırsatta ispatlamış, sınır ötesi birliktelikleriyle sınırları anlamsız hale getirmişlerdir."

Türkiye ile Suriye arasında Kürt coğrafyasını bölen sınırların bir korkunun yansıması olduğunu ifade eden Gökçe, sınıra örülmek istenen duvarın aynı dile ve kültüre sahip iki halkı ayırmayı amaçlandığını dile getirdi. Gökçe, "Rojava devrimini hazmedemeyen Türkiye, çeteci güçlerle işbirliği içine girerek gerçekleşen devrimi adeta boğmaya çalışmaktadır. Bu yetmezmiş gibi şimdi de aramızdaki fiziksel bağları da utanç duvarlarıyla koparmaya çalışmaktadır. Buna asla izin vermeyiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kitle polis önlemi altında insan zinciri oluşturup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Marmaray ‘asrın mezarı’ mı olacak?

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan Erciş\'te beklenilen ilgiyi görmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...