28 Ekim 2013 06:27

Emniyete soruşturma açılmadı

Hrant Dink’in öldürülmesini azmettirmekle suçlanan Erhan Tuncel’in yakalanmasını değerlendiren Dink Ailesi avukatlarından Fethiye Çetin, emniyetin Tuncel’in nerede olduğunu daha önceden bildiğine dikkat çekerek, “Ergenekon’dan daha güçlü bir yapı, o da Özel Harp Dairesi ve çevresini işaret ediyor” ifadelerine vurgu yaptı.

Emniyete soruşturma açılmadı
Paylaş

Hrant Dink’in öldürülmesini azmettirmekle suçlanan  Erhan Tuncel’in yakalanmasını değerlendiren Dink Ailesi avukatlarından Fethiye Çetin, emniyetin Tuncel’in nerede olduğunu daha önceden bildiğine dikkat çekerek, “Ergenekon’dan daha güçlü bir yapı, o da Özel Harp Dairesi ve çevresini işaret ediyor” ifadelerine vurgu yaptı. Tuncel’in yakalanmadan önce bir gazeteye röportaj verdiğini hatırlatan Çetin diğer taraftan, “Tuncel emniyete cinayeti bildirdiğini söylüyor, ancak bu olayı takibe almayan emniyet görevlileri hakkında bir soruşturma dahi açılmadı” diyerek tepki gösterdi.

‘EMNİYET İNANDIRICI DEĞİL’

Yargıtay kararını ve Tuncel’in yakalanmasını, Mete Çubukçu’nun Kayıttayız programında değerlendiren Fethiye Çetin, emniyetin zaten Tuncel’in yakalanmadan önce nerede olduğunun bilindiğini anlattı. Çetin, Tuncel’in bir gazeteye verdiği röportaj sonrası yakalanmasının manidar olduğuna vurgu yaptı. Tuncel’in yakalanmasına ilişkin emniyetten yapılan açıklamanın ‘bir arkadaşının takibe alınması sonucu yakalandığı’ şeklinde olduğunu hatırlatan Çetin,  “Bu bana pek de inandırıcı gelmiyor. Çünkü, Tuncel tahliye olduğundan beri izleniyor. Onunla yapılan röportajın yayımlanmasından sonra aynı gün yakalanması manidardır” dedi.

‘TUNCEL, PAZARLIK ŞANSINI DENEDİ’

Erhan Tuncel’in bir yerlere mesaj yolladıktan sonra yakalandığını bildiren Çetin, “Erhan Tuncel’in ‘teslim olacağım’ diye açıklamasından sonra, ben yakalanacağını düşünüyordum. Tuncel pazarlık şansını denemek için bu demeçleri vermişti. Birtakım yerlere mesaj yolladıktan sonra yakalandı” diye ekledi.

Yargıtay’ın “Örgüt vardır, ancak terör örgütü yoktur” kararına tepkili olan Çetin, herkesin örgütün iki, üç kişiden ibaret olmadığını bildiğini, örgütün genel yapısına ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ekleyerek sözlerini sonlandırdı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yanan kömür değil, madencinin canıdır!

SONRAKİ HABER

Yokluktan sanayileştik ama zenginleşemedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...