27 Ekim 2013 15:38

Bu gazeteler nerenin lobisi?

Van depreminin üzerinden iki yıl geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Van’a gitti. Erdoğan’ın kente gelmesi ile şehir abluka altına alındı. Başbakan şehre geldi konuşma yaptı... Van’a dair ne kadar çok yatırım yaptıklarından bahsetti. Peki gazeteler Başbakan Erdoğan’ın ziyaretini nasıl gördü?

Bu gazeteler nerenin lobisi?
Paylaş

Van depreminin üzerinden  iki yıl geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Van’a gitti. Erdoğan’ın kente gelmesi ile şehir abluka altına alındı. Başbakan şehre geldi konuşma yaptı... Van’a dair ne kadar çok yatırım yaptıklarından bahsetti. Peki gazeteler Başbakan Erdoğan’ın ziyaretini nasıl gördü?

Vanlı depremzedeler iki yıldır kaderlerine terk edilmiş durumda. Hâlâ konteynerlerde yaşamak zorunda kalanlar var. Şimdi oralardan da çıkarılmak isteniyor. Bu nedenle de haftalardır açlık grevinde depremzedeler. Erdoğan bütün bunları görmezden geldi. Yine Van’a ne kadar çok yatırım yaptıklarından bahsetti. Erdoğan sadece yaptıkları yatırımdan değil, çözüm sürecinde gelinen noktaya dair de tehditkar söylemler kullandı. Bu aralar herhangi bir olay karşısında kullandığı ‘lobi’ kelimesini yine telafüz etti. Çözüm sürecini tıkamak isteyenler olduğunu ileri sürdü. Bunun için de ‘kan lobisi’ ifadelerini kullandı. Gazeteler Erdoağan’ın, işte bu açıklamasını sayfasına taşıdı... Ne Van depremine dair konuşmaları vardı ne de Vanlıların yaşadıkları... Birinci sayfaya yansıyanlar Başbakan Erdoğan’ın çözüm sürecine dair söylediği,  ‘karanlığı özleyen lobiler var. Kan lobisi barış ve huzurda rahatsız’ ifadeleri oldu. Üstelik birçok gazetenin birinci sayfasında parlatıldı Başbakan’ın konuşması. Kimi manşetten kimi sürmanşetten...

AYNI BAŞLIKLAR...

Başbakan Erdoğan konuşur da, yandaş medya bu konuşmaya dikkat çekmez mi? Sabah Gazetesi ve Vatan gazetesi aynı fotografı kullandı.  Star, Yeni Şafak, Türkiye, Akşam Akit, ‘kan lobisi’ sözünü kullandı... Kelimeler farklıydı ama içerik hep aynıydı... Başbakan çözüm sürecini tıkamak isteyenlere net yanıt verdi diye tavrını ortaya koydu gazeteler... Yandaş medyanın Başbakan konuştuğu gün aynı manşetle çıkması rutin gibi oldu. Türkiye, Akşam ve Akit gazetesi attığı manşet ile bugün de pişti oldu...Başbakan Erdoğan’ın Van’a gidiş nedeni depremin yıl dönümü ile alakalıydı ama bu gazeteler birinci sayfasında depremi de depremzedeyi de yok saydı... BirGün gazetesi ise manşetinden Vanlı depremzedenin abluka altında olduğunu gösteren bir manşetle okuyucusuyla buluştu. SoL gazetesi de ‘İmam Hatip Belediyeciliği’ manşeti ile çıkarak Erdoğan’ın depremzedeye şantaj yaptığını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtlerin yol kesme mücadelesi

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüm mağduru 6 kişi gözaltında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...