27 Ekim 2013 10:00

YPG, Til Koçer'de kontrolü sağladı

Irak ile Rojava sınırında bulunan dün Til Koçer Sınır Kapısı'nın (Alyarubia) el Kaide'ci grupların elinden alınmasının ardından dün akşam yaşanan şiddetli çarpışmalar sonucunda Til Koçer kenti YPG hakimiyetine geçti.

YPG, Til Koçer\'de kontrolü sağladı
Paylaş

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) haberine göre, 23 Ekim'de Til Koçer kentini el Kaide bağlantılı gruplardan kurtarmak üzere operasyon başlatan YPG güçleri, dün Til Koçer Sınır Kapısı'nı (Alyarubia) ele geçirmelerinin ardından bu sabah itibariyle Til Koçer kentini bu gruplardan arındırdı.

23 Ekim'de başlatılan operasyon kapsamında YPG, Irak ile sınırı olan Til Koçer bölgesinde silahlı gruplara yönelik 25-26 Ekim gecesi 3 ayrı yerde etkili eylemler gerçekleştirdi. Cihêşiyê ile Mehmudiyê köylerine dönük gerçekleştirilen ilk operasyonda yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında söz konusu köylerdeki halk, çevrelerindeki mezralarla birlikte el Kaide'cilerden kurtarıldı. Til Koçer'de başlatılan ikinci operasyonda da el Kaide'cilerin karargâh haline getirdiği bir çimento fabrikası ele geçirildi. YPG birliklerinin üçüncü operasyonu ise, Suka Azad bölgesinde gerçekleştirildi. 04.00'da başlatılan bu operasyonda Musul-Til Koçer Sınır Kapısı ve Suka Azad bölgesi YPG'liler tarafından ele geçirildi. YPG tarafından yapılan açıklamada operasyonun başlatıldığı günden bu yana Sidêdiyê, Siha, El Werdiye ve El Biwêta köyleri ile El Kaide'nin askeri üs gibi kullandığı 3 mezranın daha silahlı gruplardan kurtarıldığı açıklanmıştı.

Musul-Til Koçer Sınır Kapısı ve Suka Azad bölgesinin YPG'liler tarafından ele geçirilmesinin ardından El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile YPG arasında Til Koçer'de süren şiddetli çatışmalar, dün akşam iyice yoğunlaştı. Yoğun çatışmaların ardından bu sabah saat 05.00'e doğru kentin tamamı çete guruplarından kurtarıldı. Kurtarma operasyonunda 5 tank, çok sayıda çeşitli füze ve silah da ele geçirildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP\'de eş genel başkanlığa Kürkçü ve Tuncel seçildi

SONRAKİ HABER

Bağdat\'ta 10 ayrı saldırı: 59 ölü, 54 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa