01 Haziran 2011 08:52

Füsun Akatlı’dan Leyla Erbil’e onur ödülü

Bu yıl ilk kez verilen  “Füsun Akatlı Kültür ve Sanat Ödülü” Doğuş Üniversitesinde düzenlenen  “Anlatı, Metinlerarasılık ve İletişim” başlıklı sempozyumun ardından törenle Leyla Erbil’e verildi. Oybirliği ile Leyla Erbil’e verilen bu  “Yaşam Boyu Saygı Ödülü&rdquo

Füsun Akatlı’dan Leyla Erbil’e onur ödülü
Paylaş

Bu yıl ilk kez verilen  “Füsun Akatlı Kültür ve Sanat Ödülü” Doğuş Üniversitesinde düzenlenen  “Anlatı, Metinlerarasılık ve İletişim” başlıklı sempozyumun ardından törenle Leyla Erbil’e verildi. Oybirliği ile Leyla Erbil’e verilen bu  “Yaşam Boyu Saygı Ödülü” ilk ve tek sefer verilen bir ödül olma özelliği taşıyor.  

Leyla Erbil, Zeynep Altıok’la birlikte Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mitat Uysal’ın elinden ödülünü alırken;  “Sevgili kardeşim Füsun da bütün insanlar gibi yaralı, trajik fakat o ölçüde de güçlüydü. Gerçekliği derinine kavramıştı. Geri bırakılmış  tabakaları bolca olan bir arabesk dekadans’ın yaşatıldığı ülkemizde, kendi üstün dilini oluşturabilmiş örnek yazarlardan biriydi. ” dedi.

‘FÜSUN AKATLI ESAS OLARAK FELSEFECİYDİ’

Füsun Akatlı’nın İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı olan Rektör Uysal’ın;  “Başarılı, özverili, etik kurallara bağlı çalışmalarıyla ardında bugün dahi bizleri bir araya toplayan büyük bir isim bıraktı.” sözleriyle başlayan kızı Zeynep Altıok’un sunduğu üç oturumda geçekleşen sempozyum, Oruç Aruoba, Ahmet Arslan, Kurtuluş Dinçer’in katıldığı Hilmi Yavuz’un yönettiği  “Felsefe Penceresinden” oturumuyla başladı. Oturumda; Akatlı’nın eğitimi ve üretimiyle esas olarak  “felsefeci”  olduğu, diyalektik materyalizmi benimsediği, toplum duygusunun çok yüksek olduğu yazılarından alıntılarla anlatıldı.

Seçkin Selvi’nin yönettiği  “Tiyatro Penceresinden” oturumunda   “Füsun Akatlı’nın Tiyatro Eğitimine Katkısı” başlığı bağlamında Tilbe Saran, öğrencisi Yiğit Sertdemir ve Prof.Dr. Sevda Şener katıldı. Doğan Hızlan’ın yönettiği  “Edebiyat Penceresinden” oturumuna Tahsin Yücel, Selim İleri ve Eray Canberk katıldı.  Sempozyum Çiğdem Erken’in müziği ve sesinden Metin Altıok’un Füsun Akatlı’ya yazdığı şiir eşliğinde dia gösterisiyle noktalandı.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sözleşme görüşmesi bugün yapılacak

SONRAKİ HABER

Aşka düşkün kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...