26 Ekim 2013 23:23

Ethem'i vuran polisin avukatı AKP adayı!

Gezi Parkı için yapılan eylemlerin Ankara ayağında ilk gün silahıyla Ethem Sarısülük'ü vurarak öldüren polis A.Ş'nin avukatlığını yapan Hüseyin Yelkovan'ın AKP'den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Ethem\'i vuran polisin avukatı AKP adayı!
Paylaş

Hasan Akbaş

Gezi Parkı için yapılan eylemlerin Ankara ayağında ilk gün silahıyla Ethem Sarısülük'ü vurarak öldüren polis A.Ş'nin avukatlığını yapan Hüseyin Yelkovan'ın AKP'den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitelerinden adaylığını açıklayan Yelkovan'nın metninin bir kesitinde, "Daha öncede farklı kademelerinde görevler aldığım AK Parti'den Altındağ'da bir nöbet değişimi olacaksa, Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmaya karar verdim" ifadeleri yer alıyor. Ethem'in ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise bu durumu "AKP polisinin tescili" şeklinde değerlendirdi.

Ankara'da 1 Haziran günü Güvenpark'ta yapılan eylem sırasında A.Ş. adlı polis silahını çekerek işçi Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldürmüştü. Günlerce hastanede yaşam savaşı veren Sarısülük 14 Haziran günü kaldığı Numune Hastanesi'nde yaşama veda etti.
 
AKP'NİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE DE GÖREV YAPMIŞ!

Daha sonra katil polis A.Ş, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanık olarak yer aldı. A.Ş'nin avukatlığını üç avukat üstlendi. Bunlardan birisi de Hüseyin Yelkovan. Şu an A.Ş'nin avukatlığını sürdüren Yelkovan, "AKP Altındağ Gençlik Kolları Başkanlığı" gibi AKP'nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulundu.

 ADAYLIĞINI DUYURDU

Yelkovan son olarak AKP'den Altındağ belediye başkan aday adaylığını duyurdu.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden adaylığını duyuran Yelkovan'ın açıklaması şöyle:
"Bir karar ver! Ya 'kendi hayatının mimarı' olursun, ya da hayatın 'başka mimarların eseri' olur... Tercih senin! Bende siyasete dönüş yapıyorum, yaptığım istişareler sonucunda Mart 21014 yerel seçimlerinde daha öncede farklı kademelerinde görevler aldığım AK Parti'den Altındağ'da bir nöbet değişimi olacaksa, Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı olmaya karar verdim. Uzun ve yorucu bir yolculuğa çıktığımın farkındayım. Bana bu yolculuğa çıkarken el atan, dua eden, gönlü olan yada olmayan Ankaralı ve Altındağlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Aday adaylığımın özel'de alındığımıza genelde de Ankara'mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun".

YALANLAMADI

Bunun üzerine görüşüne başvurduğumuz Yelkovan, adaylığını yalanlamadı. "Şu anda bu konular hakkında konuşmak istemiyorum" dedi. Kimi iddialara ilişkin de cevap istediğimiz Yelkovan, "her türlü iddia olabilir. Gerekeni yaparsanız, bizde ona göre bakarız. Şimdi müsait değilim yarın arayın" dedi. Yelkovan, kendisiyle yaptığımız görüşmenin ardından adaylığını duyurduğu Facebook hesabını kaldırdı. Yelkovan'ın AKP'den aday adaylığı açıklaması çeşitli internet siteleri ve sosyal medyada da gündeme gelmişti.

Telefon görüşmemizin ardından Yelkovan adaylığını duyurduğu facebook hesabını kaldırdı.

ETHEM'İN AVUKATI BAYRAKTAR: AKP POLİSİ OLDUKLARININ İSPATI

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar ise, "Bu başında düşündüğümüz şeyin ispatıdır. Yani polis teşkilatı tümüyle AKP'nin ve AKP içindeki Fethullah Cemaati'nin kadrolarıyla doldurulmasıdır. Bu polisleri zaten belli bir siyasetin militanları olarak görüyorduk. AKP'nin polisleri diyorduk. Şimdi de avukatının AKP'li olduğu ortaya çıktığına göre görüşlerimiz ispatlanmış oldu. Ve sonuçta polis AKP'nin polisi ve avukatı da AKP'nin avukatıdır" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Telefon görüşmemizin ardından Yelkovan adaylığını duyurduğu facebook hesabını kaldırdı.


 

ÖNCEKİ HABER

Polisten ODTÜ\'lülere pusu: Bu yolu polis için mi açtılar?

SONRAKİ HABER

Kütahya\'da Gezi direnişinde katledilenler için balon uçuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...