26 Ekim 2013 23:19

Polisten ODTÜ'lülere pusu: Bu yolu polis için mi açtılar?

ODTÜ öğrencilerinin ağaç katliamına karşı yaptığı yürüyüşe polis saldırdı. Kampüsün içine kadar giren çevik kuvvet polislerinden kaçan bir öğrenci başına dipçikle vurulması sonucu ateşin içine düştü. Öğrenci, düştüğü ateşin içinde polisler tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Polisten ODTÜ\'lülere pusu: Bu yolu polis için mi açtılar?
Paylaş

Cem Gurbetoğlu

ODTÜ öğrencilerinin ağaç katliamına karşı yaptığı yürüyüşe polis saldırdı. Kampüsün içine kadar giren çevik kuvvet polisleri Yener Çıracı adlı öğrencinin başına dipçikle vurdu. Ateşin içine düşen Çıracı'nın, düştüğü ateşin içinde  polisler tarafından dövüldüğünü iddia edildi. Çok sayıda öğrenci de, yol için ağaç katliamının yapıldığı alandan ODTÜ ormanına giren çevik kuvvet polislerinin kendilerine “pusu attığını” anlattı. Çıracı ile birlikte 2 öğrenci daha hastaneye kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde gazetemize açıklama yapan akademisyenler, yol projesini “ODTÜ'ye polisin girmesinin yolu” diye tanımlamış, Rektör Ahmet Acar da polisin kampüse girmesinin olağanlaştırılmasına tepki göstermişti.

ODTÜ kampüsünden geçen ve en az 3 bin ağacın katledilmesine yol açan otoyol projesine hem ODTÜ'lülerin hem de yolun geçtiği Yüzüncü Yıl ve Çiğdem  mahallesinin tepkisi dinmiyor. Bugün akşam öğrenciler kampüs içinde, mahalleli ise 100. Yıl Migros önünde toplandı. ODTÜ A4 kapısında biraraya gelen öğrenciler ve mahalleli inşaat alanına girmek istedi. Bunun üzerine polis saldırıya başladı. Kampüs içine çekilenlere polis saldırısı sürdü. Çevik kuvvet ekipleri ODTÜ Yurtlar Bölgesi'ne kadar ilerlediler. Ancak öğrencilerin karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kaldılar.

ORMAN İÇİNDE PUSU

Ardından çevik kuvvet polisleri birkaç kez daha kampüse girdiler. Polis yurtlar bölgesinin hemen girişindeki 2. yurt önüne de gaz bombaları attı. Yurtta kalan öğrenciler de yoğun gazdan etkilendiler.

Geçtiğimiz hafta gece yarısı yapılan operasyonda ODTÜ ormanının sınırlarını belirleyen çitler de sökülmüştü. Polis saldırısı sırasında çitlerin söküldüğü alandan ormana giren çevik kuvvet ekiplerinin, bölgeden geçen öğrencilere “pusu atarak” dövdüğü belirtildi. Çok sayıda öğrenci ağaçların arasında ilerlerken polisler tarafından coplarla dövüldüklerini anlattı.

ÖĞRENCİYE ATEŞ İÇİNDE DAYAK

Öğrenci Yener Çıracı ormanın içinden çıkan polislerin saldırısına uğradı. Başına dipçikle vurulan Çıracı, barikattaki ateşin içine düştüğü, polislerin düşen Çıracı'yı ateşin içinde darp ettiği iddia edildi. Öğrenciye ilk müdahale kampüsteki medikonun acil servisinde yapıldı. Kafasında yarık olduğu belirtilen öğrencinin, 3 yerinde yanık tespit edildi.

2 ÖĞRENCİ DAHA HASTANELİK OLDU

Medikodaki ilk müdahalenin ardından Çıracı ve benzer şekilde polis pususuyla yaralanan 2 öğrenci özel bir hastanede tedavi altına alındılar. Ateşe atılan öğrencinin dışındaki diğer iki öğrencinin el ve ayaklarında yaralanmalar bulunurken, bir tanesinin gözünün altında açılma olduğu tespit edildi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşte asosyal devlet!

SONRAKİ HABER

Ethem\'i vuran polisin avukatı AKP adayı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...