27 Ekim 2013 06:30

Toyota’dan haberimize yanıt

Gazetemizde önceki gün ‘Toyota’nın bedenimizde bıraktığı izler silinmeyecek’ başlığıyla yayınlanan haberimize Toyota’dan dün yanıt geldi.

Toyota’dan haberimize yanıt
Paylaş

Gazetemizde önceki gün ‘Toyota’nın bedenimizde bıraktığı izler silinmeyecek’ başlığıyla yayınlanan haberimize Toyota’dan dün yanıt geldi. Toyota Otomotiv Türkiye AŞ Kurumsal İletişim Bölümü adına gazetemize gönderilen yanıtta şirketin gerek global gerekse de yerel ölçekte birbiri ile iletişim içinde olan geniş bir iş güvenliği ve sağlık organizasyonu bulunduğu savunularak, şirket olarak önceliklerininse çalışma ortamlarının sürekli iyileştirilmesi olduğu öne sürüldü.

Şirket tarafından gönderilen yazıda habere konu olan ve halen işyerinde çalışmakta olan üç işçi ile ilgili vermiş olduğumuz bilgilere hiçbir şekilde katılmadıkları ifade edilirken, yine aynı yazıda kullanılan ifadelerle işçilerin rahatsızlıklara yakalandıkları doğrulanırken, şirketin rahatsızlanan işçilere duyarsız kaldığı ise reddediliyor. Açıklamada “Bahsedildiği gibi, bu arkadaşlarımızın rahatsızlıklarına duyarsız kaldığımız, ilgilenmediğimiz, yanlarında olmadığımız ithamı tamamen gerçek dışıdır. Kaldı ki böyle bir iyi niyetsizlik söz konusu olsa şu an halen çalışıyor olamazlardı. Tam aksine bizler rahatsızlık yaşayan tüm arkadaşlarımızın tedavi süresince kendilerine destek olmak amacıyla iş motivasyonu, uzuv bazlı rahatlatıcı iş değişiklikleri ve gerekirse hat dışı görevlendirmeler gibi kendilerinin sürdürülebilir bir iş hayatı içinde kalabilmelerini sağlamaya yönelik tedbirleri en üst düzeyde sağlamaya çalışan bir şirketiz. Toyota Türkiye’deki bu uygulamaları değerlendirmek için sektörel bir kıyaslama yapmanızı tavsiye ve temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

CEVAP İÇİN YETERLİ SÜRE VERİLMEDİĞİ İDDİASI

Haberde kullanılan ifadelerin şirketin kurumsal olarak yürüttüğü faaliyetler dikkate alınmadan yazıldığı iddia edilen açıklamada önceki gün yine kendilerinin talebi üzerine verdiğimiz süreye, talep ettikleri sürede bize geri dönmemelerine rağmen kendilerine cevap verebilmeleri için yeterli süreyi tanımadığımız da iddia edildi.

Yine açıklamada kendilerine yönelttiğimiz sorulara yanıt olarak da yetkinlik değerlendirme sistemlerinde sağlık durumu ile ilgili bir kriterin mevcut olmadığı, hat içi ve hat dışı çalışma kararının şirket kararı olduğu, kişilerin performanslarıyla ilintili olmadığı ve hat dışı çalışmanın daha az yorucu olduğu ifadelerine yer verildi.

Şirketin çalışanlarını doktora yönlendirmek gibi bir uygulamasının olmadığı savulan açıklamada tüm çalışanlarının özel sağlık sigortasından faydalanmakta olduğu belirtilerek istedikleri doktora ve hastaneye gidebilecekleri, kendilerinden yardım istendiği durumlarda da şirketin bu konuda yardımcı olabileceği ifadelerine yer verildi.
(Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir direniş öyküsü

SONRAKİ HABER

Başak Yavuz\'dan caz için iyi şeyler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...