01 Haziran 2011 08:47

Sözleşme görüşmesi bugün yapılacak

PETROL-İŞ’in bir saatlik iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş kamu sözleşmelerine ilişkin suskunluğunu bozdu. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu dün yaptığı yazılı açıklamada, kamu sözleşmelerine ilişkin görüşmenin bugün Trabzon’da, TİS’den sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılacağını bildi

Sözleşme görüşmesi bugün yapılacak
Paylaş

PETROL-İŞ’in bir saatlik iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş kamu sözleşmelerine ilişkin suskunluğunu bozdu. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu dün yaptığı yazılı açıklamada, kamu sözleşmelerine ilişkin görüşmenin bugün Trabzon’da, TİS’den sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılacağını bildirdi.

”Türk-İş’e üye sendikalar, kamu kesiminde yürürlük tarihleri çoğunlukla Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere yerel yönetimler hariç 101 işyeri/işletmede çalışan 230 bin işçi ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 2011 Ocak ayından itibaren başlamıştır” diyen Kumlu, sözleşmenin aileleriyle birlikte 1 milyon kişiyi etkilediğini bildirdi. Son iki ay içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile defalarca görüşmede bulunduklarını belirten Kumlu, “Ancak Hükümetten sözleşmelere ilişkin bir teklif gelmediği için bu görüşmeler kamuoyu ile paylaşılmamıştır” savunmasında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu kafayla gelme’

SONRAKİ HABER

Füsun Akatlı’dan Leyla Erbil’e onur ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...