26 Ekim 2013 15:23

Biz zanaatçıyız bu yüzden yılmayız

16 yıldır çalıştıkları işyerinde sendikalaştıkları için işten atılan Punto Deri işçileri işe iadeleri ve sendikal mücadelelerine saygı duyulması için açıklama yaptı.

Biz zanaatçıyız bu yüzden yılmayız
Paylaş

16 yıldır çalıştıkları işyerinde sendikalaştıkları için işten atılan Punto Deri işçileri işe iadeleri ve sendikal mücadelelerine saygı duyulması için açıklama yaptı. Sendika üyesi işçilerin işten atılmaya devam edildiğini belirten işçiler “Zeytinburnu’nun en gözde deri fabrikalarından biri olan Punto Deri fabrikasının patronu sendika düşmanı tavrını devam ettiriyor” diyerek tepki gösterdi.

76 gündür işten atıldıkları Punto Deri önünde direnişlerini sürdüren işçiler yaşadıkları haksızlığı kamuoyuna duyurmak için Vali Konağı Parkı’nda bir araya gelerek, Nişantaşı’daki Punto Deri mağazasının önüne yürüdü. İşçilerinin çocukları ve eşleri de yürüyüşe katılarak destek verdi.

Mağaza önünde açıklama yapan Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi Punto Deri patronunun sadece ülkenin yasalarına aykırı hareket etmekle kalmadığını, aynı zamanda üretim yaptığı uluslararası markalarla üretim yapma koşullarını da ihlal ettiğini belirterek, “Bu anlaşmalar “davranış kodları” olarak yer almakta ve örgütlenme hakkı bu anlaşmaların  temel maddeleri arasındadır. Ancak Punto Deri patronu yasalara aykırı olarak hak ihlallerini sürdürmekte  ve bunlar için işçileri sokağa atmakta hiçbir çekince duymamaktadır.” dedi.
“Bizler bugün burada Punto’da yaşanan haksızlıkları ve üyelerimizi karşılaştıkları işten atmaları protesto etmek için bir araya geldik. Sendika hakkımıza  saygı duyuluncaya ve atılan işçilerin geri alınıncaya kadar bizler bu mağaza önünde olmaya devam edeceğiz” diyen Servi yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti.

“Talebimiz çok net” diyerek Punto Deri patronuna seslenen Servi,  “Sendika hakkına saygı duyun ve  haksız yere çıkardığınız 19 işçiyi işe geri alın. Bugünkü durum Punto’ya hiçbir yarar getirmemektedir. Punto müşterilerini düşünüyor, markasına değer veriyorsa taleplerimizi karşılayın’ dedi.

Açıklama sırasında konuşan Punto Deri’den atılan İşyeri Sözcüsü Ramazan Aygün , 16 yıldır burada çalıştıklarını, mağaza vitrinlerinde görünen deri elbiselerini   gözleriyle ve elleriyle ince ince dokuduklarını söyledi.  “Biz zanaatçıyız” diyen Aygün,  “Bu yüzden de yılmayız” diyerek patronun sendikal haklarına saygı duymasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçilerden yürüyüş ve oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Van\'da depremzedelere başbakan hapsi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...