25 Ekim 2013 22:29

Hasta tutuklu Bozkurt'a keyfi uygulama Meclis'e taşındı

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu Necdet Bozkurt'un maruz kaldığı keyfi uygulamaları Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sorarak konuyu Meclis'e taşıdı.

Hasta tutuklu Bozkurt\'a keyfi uygulama Meclis\'e taşındı
Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan hasta tutsak Necdet Bozkurt'a karşı yapılan keyfi uygulamalara ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazılı soru önergesi verdi. Ayna, "Koşullu salıverme" başvurusunda bulunan hasta tutsak Necdet Bozkurt'un başvurusunun PKK'li tutsaklarla kaldığı için cezaevi yönetimi tarafından "iyi halli olmadığı" gerekçesiyle reddedildiğini belirterek, "Kalp rahatsızlığı da bulunan Bozkurt'un talebini değerlendiren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Bozkurt'un PKK'liler ile aynı koğuşta kaldığı ve çeşitli disiplin cezaları aldığı gerekçesiyle talebi reddetti" dedi.

Ayna, konuya ilişkin Bakan Ergin'e şu soruları yöneltti: "Hasta tutsak Necdet Bozkurt'un salıverilmesi gerekirken Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından salıverilmemesinin gerekçesi nedir? Hasta tutsak Necdet Bozkurt'un PKK'li militanlarla aynı koğuşta barınması mahkeme heyeti için neden bir suç teşkil etmiştir? Hasta tutsak Necdet Bozkurt zaten aldığı cezayı yatmakta iken hukuki olarak kendisine tanınan haktan yararlandırılmamasının gerekçesi nedir? Bakanlığınız nezdinde bu tutum keyfi bir durum değil midir? Bakanlık olarak bu gibi keyfi tutumların önüne geçmek için yasal bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? Hasta tutsaklara tanınan koşullu salıverilme hakkının uygulanması hususunda mahkemeler tarafından keyfi bir engel oluşturulmaması için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bugün itibariyle Türkiye cezaevlerinde bulunan hasta tutsaklardan kaçı için koşullu salıverilme hakkı bulunmaktadır? Bu hasta tutsaklardan kaçı şu ana kadar salıverilmiştir?" (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Halklar kongreye!

SONRAKİ HABER

Fener, Antep\'i 3 golle uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...