26 Ekim 2013 06:00

Baluken: Öcalan HDP’yi çok önemsiyor

PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşen son heyette yer alan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, yarın yapılacak HDP Kongresi’ne Öcalan’ın mesajı olduğunu söyledi.

Baluken: Öcalan HDP’yi çok önemsiyor
Paylaş

Sultan Özer

PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşen son heyette yer alan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, yarın yapılacak HDP Kongresi’ne Öcalan’ın mesajı olduğunu söyledi.

Baluken, Öcalan’ın çok büyük bir anlam biçtiği HDP’yle ilgili olarak başta BDP olmak üzere bütün devrimci, sosyalist güçlerden büyük bir fedakarlık ve çalışma beklediğini de aktardı. Baluken, Öcalan’ın “Türkiye’deki, ekolojiden ekonomiye, kadından sosyal alana kadar var olan bütün sorunların HDP tarafından güçlü bir şekilde sahiplenilmesinin ve çözümleriyle birlikte halka gidilmesinin önemli olduğunu vurguladığını” söyledi.

Yerel seçimleri de konuştuklarını belirten Baluken, “Seçimle ilgili de buna denk düşecek bir tutumun ortaya konması gerektiğini ifade etti. Özellikle HDP çalışmasında kadının ve gençliğin rolüne önem verilmesini istedi” dedi.

Öcalan’ın “Teorik bir takım çözümlemelerin, tartışmaların sorunların çözümü için önemli olduğunu, ama aynı zamanda güçlü bir örgütlenme çalışmasının bütün Türkiye sathında yapılması gerektiğini” söylediğini de aktaran Baluken, bütün bu çalışmaların öncülüğünün de kadınlar ve gençlik tarafından üstlenilmesinin önemine dikkat çektiğini dile getirdi.
Öcalan’ın HDP Genel Kuruluna gönderdiği mesaja değinen Baluken, “Genel Kurulda delegasyonla paylaşacağız. HDP çalışmasının başarıya ulaşması sanırım Sayın Öcalan’ın adada, o zor koşullarda yoğunlaştığı en önemli konulardan biri. Çünkü hem bu projeden bahsederken ki ruh dünyası, hem zaman zaman ses tonuna yansıyan çözümlemeleri, hem görüşmenin o bölümünde gerçekten çok heyecanla bu projeden bahsetmesi HDP’ye verdiği önemi gösteriyordu” dedi.

BÜTÜN KURUMLARDA EŞ BAŞKANLIK

Öcalan’ın ‘bütün kurumsal yapılarda eş başkanlık sistemine geçilmesi önemli’ dediğini aktaran Baluken, Öcalan’ın yerel seçimlere ilişkin önerilerini de şöyle paylaştı:
“İki dönem belediye başkanlığı yapanların bu dönem görevi yeni arkadaşlara devretmesi, belirli görevlendirmeler yaparken bütün kesimleri içerecek şekilde çalışma yapılması önemli. Halkın eğilimi ve ortaya koyacağı görüş mutlaka önemsenmeli.”

‘BENİM İÇİN FARKLI BİR HEYECANDI’

İdris Baluken ilk kez gittiği İmralı ziyareti ve Öcalan görüşmesinin kendisinde büyük bir heyecan yaratığını, bunu cümlelere sığdıramayacağını söyledi. Öcalan’ın samimi, sıcak, mütevazı yaklaşımının kendisini biraz rahatlattığını belirten Baluken, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Benim için cümlelere sığdıramayacağım bir deneyimdi. Çünkü biz Sayın Öcalan’ın kitaplarını, tezlerini okumuş o tezler doğrultusunda dünya görüşünü oluşturmuş, mücadeleye atılmış insanlarız, Sayın Öcalan’ın bugünkü siyasi kişiliğimizin şekillenmesinde çok önemli rolü var. Dolayısıyla çok heyecanlıydık.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Kentimizin mozaiğini kucaklayacak birliği sağlayabiliriz’

SONRAKİ HABER

‘Marjinaller’ ya da sosyalistlere vurmanın dayanılmaz hafifliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...