25 Ekim 2013 18:31

Tekirdağ Cezaevi'nde yaşananlar araştırılsın

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan keyfi uygulamalara ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi.

Tekirdağ Cezaevi\'nde yaşananlar araştırılsın
Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan keyfi uygulamalar ilişkin araştırma önergesi verdi. Ayna, önergenin gerekçesinde, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan baskıları hatırlatarak, "Tekirdağ Cezaevi, Türkiye cezaevlerinde 12 Eylül döneminin aratmayacak uygulamaların yaşandığının bir sembolü haline gelmiştir. Kürt Sorunu'nun çözümünün esas alındığı ve sürece yönelik karşılıklı adımların atılmaya başlandığı böyle bir dönemde cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamaların üstüne yetkililerin gitmemesi büyük bir paradoks yaratmıştır. Demokrasinin en somut hali kendini cezaevlerinde gösterir ki bu durum Tekirdağ Cezaevi'nde kamuoyunu ciddi bir seviyede endişeye sokmuştur" dedi.

Ayna, Tekirdağ Cezaevi'nin tutsaklar tarafından "Türkiye'nin Guantanamosu" olarak tanımlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "İnsan hak ihlallerinde birinci sırada yer alan Tekirdağ F Tipi Cezaevi geçtiğimiz haftalarda da cezaevi yönetimi tutsak başına 10 kitap sınırlaması getirildiği yine basına yansıyan ihlaller arasındaydı ve cezaevi yönetimi, kitapların tutsaklar tarafından kendilerini yakmak için kullanılabileceği yönünde absürt bir iddiası olmuştu. Tekirdağ Cezaevi, kamuoyu tarafından da yakından takip edildiği üzere sık sık işkence, kötü muamele, keyfi disiplin cezaları gibi uygulamalarla gündeme gelmektedir. Konuyla ilgili partimiz milletvekilleri defalarca Adalet Bakanı Sayın Ergin ile görüşmeler yapmış ancak yaşanan bu ihlallerin önlenmesi amacıyla bakanlığın bir şey yapamaması ve yahut yapmaması defalarca karşılaşılan bir durum olmuştur. Barış ve Demokrasi Partisi olarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ndeki küçük diktatörlükte yaşanan insanlık dışı uygulamaların araştırılması ve önlem alınması ayrıca sorumluların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması bir önem taşımaktadır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederiz." (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ rektörü: Ankara geneline 300 bin ağaç dikeceğiz

SONRAKİ HABER

74 Boko Haram militanı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...