26 Ekim 2013 06:00

TRT’ye talimat kimden?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “TRT kurumunda çalışanların Facebook ve Twitter hesaplarının incelenmesi talimatını bizzat TRT’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç mı vermiştir?” diye sordu.

TRT’ye talimat kimden?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “TRT kurumunda çalışanların Facebook ve Twitter hesaplarının incelenmesi talimatını bizzat TRT’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç mı vermiştir?​” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “Kişilerin özel verilerinin incelemeye alınması özel hayata bir müdahale değil midir? Çalışanların sosyal medya aracılığıyla paylaştıkları mesajlar, hangi yöntemlerle tespit edilmiştir? Tespit yöntemleri hukuka uygun olarak mı gerçekleştirilmiştir? Tespitler, iktidarınızca kurum müfettişlerine emirler verilerek ahbap-çavuş ilişkileriyle mi yapılmıştır?
Bugüne kadar kaç çalışanın sosyal medyadaki hesapları incelenmiştir? İktidarınız kaç çalışanın daha işine son vermeyi planlamaktadır?​”sorularını yöneltti. TRT, Gezi eylemlerine destek verenlerin Twitter ve Facebook hesaplarını incelemeye almış ve 15 çalışan için soruşturma açmıştı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bizim için onur Hükümet için utanç

SONRAKİ HABER

Kekeç, Radikal yazarlarını hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...