25 Ekim 2013 16:49

Bizim için onur Hükümet için utanç

KCK basın davası öncesi açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Bizim için onur Hükümet için utanç
Paylaş

KCK basın davası öncesi açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

20’si tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı KCK basın davasına pazartesi günü Silivri’de devam edilecek. TGS dava öncesi aynı davadan yargılanan gazetecilerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda konuşan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, İtalya Gazeteciler Sendikası tarafından sendikalarına verilen basın özgürlüğü ödülünü tutuklu gazeteciler için aldıklarını hatırlattı.

“Uluslararası olan bu ödülü almamız bizim için onur mücadelesi, Başbakan için bir utanç belgesidir” diyen İpekçi, “Başbakan MİT müsteşarının, yolsuzluk yapan belediye başkanlarının arkasında durduğu kadar meslektaşarımızın da arkasında dursun. Ancak biz buna kanaat getirmiyoruz.  Biz onurlu mücadele veren  gazeteci arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘YASALAR DEĞİŞMEDEN BASIN ÖZGÜRLEŞMEZ’

Terörle Mücadele Kanunu ile özel yargılamalara son verilmeden basın ve ifade özgürlüğü sorununun çözülemeyeceğine dikkat çeken İpekçi, “Bütün davaları izlemeye gayret ediyoruz. Örgüt üyeliğiyle suçlanan meslektaşlarımız tahliye olduktan sonra halen aramızda gazetecilik yapmaya devam ediyorlar. Bu kadar açık bir şekilde mesleğini yapan meslektaşlarımızın örgüt üyeliği ve yöneticiliği ile suçlanmasının hiçbir hukuk devletinde, demokraside izahı yoktur.  Meslektaşlarımız meslek ilkelerine uygun olarak gazetecilik yapıyorlar” dedi.  

‘YARGILAMA VAR AMA SÖZDE’

KCK basın davasında 13 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Çağdaş Kaplan, iddianamede gazetecilerin yaptığı haberlerin suç sayıldığına dikkat çekti. Kürt basın kurumlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun ve davanın Türkiye’de utanç olarak anılacağını dile getiren Kaplan, “Tutuklu meslektaşlarımız bizim onurumuzdur, ama bu durum operasyonu planlayanların utancı olarak kalacaktır. İddianamede arkadaşlarımız hakkında ‘delil’ olarak sunulan tüm haber, makale ve fotoğraflar bu ülkede gerçeğe dokunan ve onları topluma sunan haberlerdir. Kaplan, “Yargılama hızlandırıldı. Delil ikameleri dahi yapılmadan geçiliyor. Bir yargılama var ama sözde. Hızlandırılarak adeta ‘yargısız infaz’ işletilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Açıklama Ercan İpekçi’nin tutuklu gazetecilerden gelen mektupları okumasının ardından sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her yerde dönüşümün izleri

SONRAKİ HABER

TRT’ye talimat kimden?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...