25 Ekim 2013 14:11

Kocabıyık: ODTÜ'nün sicilinde arızalar var

Hüseyin Kocabıyık, yazısı üzerinden süren tartışmaya bir televizyon kanalına çıkarak cevap verdi. Kocabıyık, ODTÜ’nün sicilinde arızalar var, Deniz Gezmişler, Türkiye’yi 12 Mart bataklığına sürükleyenler bu üniversitenin bağrında barındılar" dedi.

Kocabıyık: ODTÜ\'nün sicilinde arızalar var
Paylaş

‘ODTÜ Ankara’nın paraziti’ diyen Sabah yazarı kendini eleştirenleri hedefine aldı. Hüseyin Kocabıyık’ın Sabah gazetesinin Ankara ekinde 22 Ekim günü yayımlanan ‘ODTÜ Ankara’nın Paraziti’ başlıklı  yazısı başta ODTÜ’lüler olmak üzere birçok kişi tarafından tepki gördü. 

Kocabıyık, yazısı üzerinden süren tartışmaya bir televizyon kanalına çıkarak cevap verdi. Verdiği cevap tüyler ürpertici. Kocabıyık, ODTÜ’de “Kof, kibirli bir güruhun yaşadığını, ODTÜ’nün kötü bir enerjisi olduğunu söyledi.

Hüseyin Kocabıyık yazısını ODTÜ kapatılsın şeklinde anlayanlar için de ‘geri zekalı’ ifadelerini kullandı. Hüseyin Kocabıyık’ın ifadesinden satır başları: Mesele şudur. Bakın Türkiye’de uzunca bir süredir bu üniversite kötü bir enerji yayıyor bu topluma, kötü bir enerji veriyor. 12 Mart deyince ODTÜ’nün sicilinde arızalar var, Deniz Gezmişler, Türkiye’yi 12 Mart bataklığına sürükleyenler bu üniversitenin bağrında barındılar. Ben tüm ODTÜ’lüleri kastetmiyorum. Bu üniversite yönetiminde problem var. Kof kibirli bir güruh yaşıyor, sanki dokunulmaz, bir ilahi mabet gibi görülen bir üniversite. Bu üniversite eski Türkiye kurumu izlenimi veriyor. Geçtiğimiz yıl Göktürk 2 uydusunu gönderdik. Bu uydu bugün Türkiye bu uydu sayesinde yeryüzünün her bölgesini görebiliyor. Üniversiteden bir grup Türk milletinin başarısını bu millete zehir etti. Birileri çıkıyor millet yararına ne varsa sabote ediyor. Başörtülülere çok ağır tacizde bulunuldu. Yol meselesi Ankara için önemli. Ben ODTÜ kapatılsın falan demedim ayrıca demek istesem de derim. Şu soruları sorarım, sen bunları yapıyorsun o zaman bakarım uluslararası atıf endeksinde sen neredesin, bugüne kadar hangi buluş bu üniversite bünyesinden çıktı. 3 bin tane bilim adamı var, dünya çapında bir bilgi üretimi var mı bu üniversitede? Geri zekalı olmak lazım, benim yazımı anlamamak için, benim yazımda ODTÜ kapatılsın gibi bir ifade var mı, ben kapatılmasını istemem ama sorgularım.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler AÖF kayıt kuyruklarına çözüm bekliyor

SONRAKİ HABER

Hastane çalışanlarından protokole tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...