25 Ekim 2013 13:24

Erdoğan: Bu ülkede diktatör varsa sandık yoluyla indirsinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler" dedi.

Erdoğan: Bu ülkede diktatör varsa sandık yoluyla indirsinler
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart'ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"Cumhuriyetin tapusu 76 milyonun üzerine kayıtlıdır. Herkes, her vatandaş, eşit derecede bu Cumhuriyetin sahibidir, tapusunda söz hakkına sahiptir. Hiç kimse millete aptal, koyun, gayri mümeyyiz deme hakkına ve haddine sahip değildir. Cumhuriyet'i asıl yıpratanlar sanal düşman oluşturan anlayıştı, Cumhuriyet'e asıl zarar veren anlayış otoriter siyaset anlayışıdır. Yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunmaz. Cumhura ve Cumhuriyet'e hizmet ederek cumhuriyetçi olunur, diyorum. Niye rahatsız oluyorsunuz."

"Yol vergisi, CHP'nin bu millete en ağır zulümlerden birisidir. Bu zulmü kaldıran Demokrat Parti olmuştur. Bunlar yol yapacağız diye insanlara kıydılar ve yol yapmadılar. Şimdi çıkmışlar milletvekilleriyle, milletvekili kisvesi altındaki militanlarıyla bizim yol inşaatlarımızda dozerlerin önüne geçiyor, ellerine taş alıp iş makinelerine, polislere saldırıyor."

"Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart'ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler."

"Çözüm sürecini sonlandırma gayreti içinde olanlara sesleniyorum: Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir, her attığımız adım bu devamın bir eseridir."

"AK Parti Hükümetleri döneminde Cumhuriyetimiz, cumhurla daha bir muhabbetle kuçaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken, devletile millet daha bir kaynaştı, daha bir yakınlaştı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evren ve Şahinkaya’ya müebbet hapis istemi

SONRAKİ HABER

Öğretmene şiddete karşı ders boykotu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...