25 Ekim 2013 13:18

Evren ve Şahinkaya’ya müebbet hapis istemi

12 Eylül Davası'nda Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, TCK'nın 146/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Evren ve Şahinkaya’ya müebbet hapis istemi
Paylaş

12 Eylül Davası'nda Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, TCK'nın 146/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, Askeri Ceza Kanunu’nun 30. Maddesine göre emekli General unvanına sahip iki sanığında rütbelerinin sökülmesini talep etti. Evren ve Şahinkaya, ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek'' ile suçlandılar. 17. Duruşması görülen davada daha önce 10 kez müdafilik talebi reddedilen Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan siyasi hükümlüsü Tahir Canan bir kez daha müdafilik talebinde bulundu. Sanıkların bulundukları hastanelerde yataklarından tele konferans sistemiyle katıldıkları duruşmada Evren ve Şahinkaya’nın oldukça hareketli olduğu gözlendi. Duruşma öncesinde sanıkların telekonferans sistemiyle davaya katılmalarına yönelik uygulanan usule itiraz eden Avukat Ömer Kavili sanık Kenan Evren’in hastanede yatmakta olan bir hasta olmasına karşın diğer sanık Tahsin Şahinkaya’nın herhangi bir hastanede yatmamakta olduğu halde duruşma günlerinde hastaneye giderek yatakta telekonferans yöntemiyle davaya katılmasına itiraz etti. Özellikle Şahinkaya’nın tutuklanarak duruşmaya getirilmemesinin usul açısından hatalı olduğunu ve düzeltilmesini istedi. Mahkeme bu talebe dönük verdiği ara kararda bu talebi reddetti.

TCK 146. MADDE NEYİ İÇERİYOR

Diğer sanıkların ölmeleri nedeniyle sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı davada sanıklar hakkında 146. Maddeden ceza almaları isteniyor
Maddede, "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanunu'nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men'e cebren teşebbüs edenler, ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına çarptırılır" ifadesi yer alıyor. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş başkanından Yatağan işçilerine destek sözü

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Bu ülkede diktatör varsa sandık yoluyla indirsinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa