25 Ekim 2013 13:12

Türk-İş başkanından Yatağan işçilerine destek sözü

Muğla Yatağan’da özelleştirmeye karşı Yatağan Termik Santrali önünde kurulan direniş çadırını Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçilere hitaben yaptığı konuşmada işçilerin alacağı kararların arkasında olacaklarını belirtti

Türk-İş başkanından Yatağan işçilerine destek sözü
Paylaş

Muğla Yatağan’da özelleştirmeye karşı Yatağan Termik Santrali önünde kurulan direniş çadırını Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçilere hitaben yaptığı konuşmada işçilerin alacağı kararların arkasında olacaklarını belirtti.

Santralle bölge insanının akraba, eş, kardeş olduğunu söyleyen Atalay, Yatağan dendiğinde santralin akla geldiğini ve bölge insanından koparılamayacağını dile getirdi. Santralin 8 sene önceki gibi olmadığını, düzenli ve kâr eden bir işletme oldugunu ifade eden Atalay; santaralle ilgili hazırladıkları raporu Özelleştirme Yüksek Kuruluna ilettiklerini Türk-İş olarak maddi manevi ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.          

Sendikacılara ve siyasetçilere de madenlere girmelerini öneren Atalay “Buralara inip alın terinin ne demek olduğunu, paranın nasıl kazanıldığını görmeli adımlarını da ona göre atmalıdırlar” diye konuştu.

Açıklamasında kıdem tazminat tartışmalarına değinen Atalay özel sektörün yüzde 83’ünde bu hakkın olmadığını söylerek, ne mevcut durumda ne de başka durumda işçilerin kaybı olan hiçbir şeyin altına imza atmayacaklarını belirtti.

Daha sonra Maden-İş Sendikasında Muğla Şubesi şube ve oda yöneticileriyle bir araya gelerek onların da görüş ve degerlendirmelerini alan Atalay “Türk-İş olarak bölgenin sözcüsü olarak sizin alacağınız her kararında arkasında olacağız” dedi. (Muğla/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki işçilere bıçaklı ve sopalı saldırı

SONRAKİ HABER

Evren ve Şahinkaya’ya müebbet hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...