25 Ekim 2013 11:30

Çin'den füze açıklaması: Olayı siyasallaştırmayın

Pekin yönetimi, son günlerde ABD ve NATO tarafından eleştirilen Türkiye’nin Çin’den hava savunma sistemi almasıyla ilgili olarak, ‘’meseleyi siyasallaştırmayın’’ açıklaması yaptı.

Çin\'den füze açıklaması: Olayı siyasallaştırmayın
Paylaş

Pekin yönetimi, son günlerde ABD ve NATO tarafından eleştirilen Türkiye’nin Çin’den hava savunma sistemi almasıyla ilgili olarak, ‘’meseleyi siyasallaştırmayın’’ açıklaması yaptı.

Başkent Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, NATO ve ABD’nin Türkiye’nin füze savunma sistemi anlaşmasında Çinli bir firmayı seçmesine yönelttiği eleştirileri yanıtladı.

Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) konuyla ilgili sorusuna verdiği cevapta Hua, ‘’Kısa süre önce de burada açıkladığım gibi, bize göre bu anlaşma Türkiye ile Çin arasındaki normal bir askeri anlaşmadır’’ dedi. Hua, konuşmasının devamında ilgili taraflardan, ülkeler ve şirketler arasındaki bu olağan anlaşmaya nesnel ve rasyonel yaklaşmaları gerektiğini vurgularken, ayrıca söz konusu normal ve olağan bir ticari rekabetin siyasallaştırılmamasını da istedi.

ÇİN MEDYASI NASIL BAKTI?

Çin’in Global Times gazetesi, ‘’Türkiye Çin’in füzesini test etti, ABD’nin almayın ikazına sert tepki verdi’’ başlığını kullandığı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova’ya hareketinden önce konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi. Haberlerde ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘’her ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeninin son derece doğal olduğu’’ açıklamalarına değinildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Fidan benim talimatımla İmralı’da rol alıyor

SONRAKİ HABER

Şırnak\'ta 8 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...