23 Şubat 2011 22:04

Özgür yazılımın kurucusu Ankara’da

EMO Ankara Şube, Linux Kullanıcıları Derneği, INETD ve Ankara Barosu Bilişim Kurulu’nun “Özgür Yazılım Günü”nde düzenleyeceği etkinliğe Richard M. Stallman’da katılacak.Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği, INETD ve Ankara Barosu Bilişim Kurulunun 27 Şubat Pazar günü saa

Özgür yazılımın  kurucusu Ankara’da
Paylaş

EMO Ankara Şube, Linux Kullanıcıları Derneği, INETD ve Ankara Barosu Bilişim Kurulu’nun “Özgür Yazılım Günü”nde düzenleyeceği etkinliğe Richard M. Stallman’da katılacak.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği, INETD ve Ankara Barosu Bilişim Kurulunun 27 Şubat Pazar günü saat 13.00’de Ankara Barosu Eğitim Merkezinde düzenleyeceği etkinliğe Richard M. Stallman’da katılacak. Etkinlikte “Özgür yazılım ve Özgürlüğümüz” konulu bir konuşma yapacak olan Stallman, en yaygın kullanılan özgür yazılım lisansı olan Genel Kamu Lisansı’nın yazarı. Stallman, 1990’ların ortasından beri zamanının önemli bir kısmını özgür yazılımın etik ideallerinin ve yazılım patentleri karşıtı kampanyasının yayılmasına harcıyor.
Stallman, etkinlikte yapacağı konuşmada da Linux çekirdeği ile kullanılan GNU işletim sisteminin bu özgürlükleri nasıl erişilebilir kıldığını anlatacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir kadın daha eşi tarafından sokakta öldürüldü

SONRAKİ HABER

Moloz yığını öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...