25 Ekim 2013 06:00

'Üç çocuk yapın' diyenler kreşleri kapatıyor

Sevgili Evrensel okurları, Haydarpaşa Numune Hastanesinde çalışan bir hemşireyim. 2-3 aydır dedikodularını duyduğumuz şey sonunda gerçek oldu ve bu cuma gününe kadar hastane kreşimizin kapatılacağını ögrendik.

\'Üç çocuk yapın\' diyenler kreşleri kapatıyor
Paylaş

Bir hemşire

Sevgili Evrensel okurları, Haydarpaşa Numune Hastanesinde çalışan bir hemşireyim. 2-3 aydır dedikodularını duyduğumuz şey sonunda gerçek oldu ve bu cuma gününe kadar hastane kreşimizin kapatılacağını ögrendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğünün hastane önü zemin altı otopark ve bağlantı yolları inşaat ve şantiye çalışmaları nedeni ile 02/10/2013 tarih ve 62977267-704-99 sayılı yazı ile taşınması gerektiği kreş müdürlüğüne bildirilmiştir.
Ancak hastane müdürlüğünce kreşin kurum alanı içerisinde başka bir yere taşınmayacağı, tamamen yıkılıp artık bir kreşimizin olmayacağı; çocuklarımızınsa çevre kurum ve kuruluşların kreşlerine dağıtılacağı tarafımıza sözel olarak bildirilmiştir.
Ve bu söylenen yapılırsa emziren annelerin bebeklerini düzenli emzirememesi, çocuklarımızın hastalanması halinde onlara ulaşma ve ihtiyacını gidermenin zorlaşması, çocuğumuzun alıştığı ortamdan, öğretmeninden, bakıcısından ve arkadaşlarından ayrılacağı için adaptasyon güçlüğü çekeceği bir gerçektir. Ve belki de psikolojik travma yaşayacaklardır. Bu endişeler benim iş ortamında güvenli, huzurlu ve verimli çalışmama şimdiden engel olmaktadır.
Buradan sormak istiyorum, AKP hükümeti neredeyse hergün kadın istihdamı ile ilgili açıklamalar yaparken, en az 3 çocuk doğurun derken acaba kurumların kreşleri kapatmasını nasıl değerlendiriyor? Saygılarımla...

*Haydarpaşa Numune Hastanesi

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ, Meryem, ülkem!..

SONRAKİ HABER

Plansız sanayi Körfez’i yok ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa