24 Ekim 2013 17:26

Karakolda çıplak aramaya 3 bin TL para cezası

Polis merkezinde çıplak arama uygulamasına maruz kalan A.U'nun açtığı davada, 2 polise 6'şar ay hapis cezası verildi. Hapis cezası daha sonra 3 bin TL para cezasına çevrildi.

Karakolda çıplak aramaya 3 bin TL para cezası
Paylaş

Polis merkezinde çıplak arama uygulamasına maruz kalan A.U'nun açtığı davada, 2 polise 6'şar ay hapis cezası verildi.

İstanbul'da, 2011 yılında hakkındaki yakalama kararıyla gözaltına alınan ve götürüldüğü Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nde iki polis tarafından çıplak aranan A.U. isimli kadının, polisler hakkında açtığı davanın karar duruşması Anadolu Adliyesi'nde bulunan İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, mahkeme iki polis hakkında "Görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına hükmetti. Hapis cezası daha sonra 3 bin TL para cezasına çevrildi. A.U. ise, duruşmada verdiği ifadesinde, "Ben sadece üst araması yapılacağını düşünüyordum. Kadın polis üzerimdeki tüm giysileri çıkarmamı istedi. Ben iç çamaşırlarım üzerimde kalacak şekilde çıkardım. Ama iç çamaşırlarımı da çıkarmamı emretti, çıkarmak zorunda kaldım. Eldiven olmadığı için hafifçe eğilerek gözle genital muayene yaptı. Ardından adliyeye getirildim. Kaba üst araması yerine bu şekilde bir arama yapılması, ayrıca genital muayene istenmesi beni rencide etmiştir" dedi.

A.U'nun avukatı Ömer Yeşilyurt da, "Bu ülkede zaman zaman da olsa adaletin tecelli ettiğini görmek bizi mutlu kıldı" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

11 köylünün ölümünden sorumlu tuğgeneral için müebbet istemi

SONRAKİ HABER

Hamamböceğinden ilaç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...