24 Ekim 2013 12:02

Müslim: Federal Kürdistan'a girişimi Barzani yasakladı

Rojava'da faaliyet gösteren PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Federal Kürdistan bölgesine girişini Mesut Barzani'nin polit bürosunun yasakladığını söyledi.

Müslim: Federal Kürdistan\'a girişimi Barzani yasakladı
Paylaş

Ferit Aslan

Rojava'da faaliyet gösteren PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Federal Kürdistan bölgesine girişini Mesut Barzani'nin polit bürosunun yasakladığını söyledi.

YPG saflarında savaşırken el Kaide bağlantılı gruplarla girilen bir çatışmada yaşamını yitiren oğlu Şervan Müslim için taziyeleri kabul etmek için bulunduğu Qamışlo kentinden Federal Kürdistan bölgesine geçmek isteyen Müslim, Zaho ilçesi yakınlarındaki Sımelka Sınır Kapısı'ndan içeri alınmamıştı.

Federal Kürdistan bölgesine geçişinin yasaklandığını öğrenen Salih Müslim, karara tepki gösterirken, Suriye'deki Demokratik Toplum Hareketi tarafından yapılan açıklamada, Irak Kürt yönetiminin kararının, Kürt ulusal birliği için yürütülen çalışmalara zarar verdiği belirtildi.

Suriye-Irak sınırında bekleyen PYD Eş Başkanı Salih Müslim Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçmek isterken ilk kez bir yasaklama kararı ile karşılaştığını söyledi. Yasaklama kararına anlam veremediğini ve kararın Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisinin Polit Bürosu tarafından alındığını söyleyen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, "Kendilerine göre gerekçelerle bu kararı almışlar, sorunu çözmeye çalışıyoruz. Gerekirse Türkiye sınırından geçmek için girişimlerde bulunabiliriz. Ama şimdi buradan geçmek için sorunu çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

BARZANİ, DTK HEYETİNE DE İZİN VERMEMİŞTİ


Diyarbakır'dan geçen haftalarda Rojava'ya geçmek için Irak'a giden Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk başkanlığındaki DTK heyeti, yaklaşık 1 hafta Hewler'de (Erbil) kalmasına rağmen Suriye'ye geçmek için izin alamamıştı. Heyet bunun üzerine Türkiye'ye dönmüştü. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz için Rektörlüğe yürüdüler

SONRAKİ HABER

Ukash Güvenli ve kolay bir sistem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...