31 Mayıs 2011 09:46

Aydın’da belgesel gösterimi yapıldı

AYDIN’ın Ovaeymir Beldesi, belediye düğün salonunda Çayan Demirel’in hazırladığı “Diyarbakır 5 No’ lu Cezaevi” belgeseli gösterimi yapıldı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bileşenleri de yer aldı. Gösterim öncesi olayın geçti

Paylaş

Konuşmasını Kürtçe yapan Uyğur “1981 yılında cezaevine konuldum. Bir yıl boyunca ailemle görüştürülmedim. Akla hayale sığmayan her tür işkencelere maruz kaldık” dedi.

Salona girişi alkışlarla karşılanan Bloğun Bağımsız adayı Mehmet Bayraktar ise yaptığı konuşmada, 12 Eylül faşizminin bir ulusu esir alma ve yok etme zihniyeti olduğunu dile getirdi. “Mazlum Doğanların yaktığı ateş halkımızın yüreğinde özgür bir türkü, bir aşktır. Bu aşk Türk ve Kürt halklarının eşitlik ve demokrasi mücadelesini temsil ediyor. Denizlerin, Mahirlerin emperyalizme karşı verdikleri mücadeleyi miras aldık ve bu topraklar özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Bayraktar, yaklaşan seçimlerde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğuna verilecek her oyun faşizme karşı öreceğimiz barikatı daha da güçlendireceğini dile getirdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinemacılardan Sırrı Süreyya Önder’e destek

SONRAKİ HABER

40’ı aşkın ülkeden, 80 film, 40 konuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...