24 Ekim 2013 06:00

AKSA işçisi kararlı

Dersim’de çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşların artırılması için greve çıkan AKSA işçilerinin grevi 35 gündür devam ediyor.

AKSA işçisi kararlı
Paylaş

Dersim’de çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşların artırılması için greve çıkan AKSA işçilerinin grevi 35 gündür devam ediyor.

Gelinen aşamada işçilerle patronlar arasında görüşmeler yürütülüyor. İşçiler adına Enerji-Sen Sendikası ve işçilerin aralarından belirlediği temsilcilerin katılımıyla İstanbul’da şirket yöneticileri ile anlaşma için görüşmeler yapılıyor. Daha önce yapılan görüşmelerde bir anlaşmaya varılamamıştı. Ancak bayram öncesi yapılan son görüşmede patronların üzerinde tartışılabilecek bir teklif vermesi üzerine görüşmelere devam etme kararı alınmıştı.

Görüştüğümüz işçilerden Ersin Bakar, “Ben Hozat’tan geliyorum. Evet, ilk günlerde kimi tereddütlerim vardı. Ancak direniş uzadıkça benim de düşüncelerim değişti. Şimdi kendimi ve arkadaşları daha kararlı görüyorum” diyerek grevin kendi üzerinde yarattığı olumlu etkiyi dile getiriyor.

Baran Akın ise, “Öncelikle bizler istediğimiz taleplerimize baktığımızda oldukça basit ve kabul edilir görüyorduk. Ancak bu kadar uzaması doğru değil. Şirket bir an önce adım atmalıdır. Bizler işimizi istemeyen adamlar değiliz, çalışmak istiyoruz. Ama onurumuzu ve insanca yaşam taleplerimizi görmelerini istiyoruz” diyor.

İşçilerden bir diğeri Deniz Mak, “Günlerdir buradayız, direniyoruz. Dersim halkının desteğini hep yanımızda gördük. Bu destek bizleri daha kararlı ve güçlü kılıyor. Direniş ne kadar sürerse sürsün biz kararlıyız” diye konuştu.  (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel, Kürkçü ve Önder HDP\'ye geçiyor

SONRAKİ HABER

Kemer’de dere katliamı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...