23 Ekim 2013 16:15

Adana’da sendikacıya Gezi sürgünü

Gezi eylemlerine destek verdikleri gerekçesi ile kamu emekçilerine yönelik sürgün operasyonları devam ediyor.

Adana’da sendikacıya Gezi sürgünü
Paylaş

Gezi eylemlerine destek verdikleri gerekçesi ile kamu emekçilerine yönelik sürgün operasyonları devam ediyor. Gezi direnişine destek verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ESM Adana Şube Başkanı Cem Eren, Kars’a sürgün edildi. Eren’e, dün gelen DSİ Kars Bölge Müdürlüğüne tayin edildiği yönnüdeki yazıda gerekçe olarak “görülen lüzum üzerine” yazıyor.

Bugün ESM Şube Başkanı Cem Eren’e destek vermek için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Eğitim Sen Şubesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca, Gezi eylemlerinin Hükümetin yıkılmasını hedef aldığı gerekçesiyle memurlar hakkında soruşturmalar açıldığını belirterek, Cem Eren’in de eylemlerde çekilmiş fotoğraflarının suç unsuru olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından konuşan Cem Eren, Adana’da personel ihtiyacı olmasına rağmen tayin edilmesine tepki gösterdi. Eren, sendika yöneticisi olmasından dolayı kendi isteği olmadan tayin yapılamayacağını belirterek bunun aynı zamanda seçilerek geldiği sendika başkanlığı görevinden alınması anlamına geldiğinin altını çizdi. Haklı bir gerekçe gösterilmeden tayininin yapılmasının sürgün anlamına geldiğini vurgulayan Eren, “Sürgün ve baskılar bizi yıldıramaz. Geri adım atmayız” şeklinde konuştu.
(Adana/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da anayasa çalışmaları başladı

SONRAKİ HABER

AKP ve Türk-İş yönetimine tepki; birleşik mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...