23 Ekim 2013 15:11

Çöp deposu köylüleri isyan ettirdi

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Örencik Köyü'nde, vatandaşlar köylerinin yakınına ilçe belediyesinin çöp dökmesine tepki gösterdi.70 haneli köylerinin yakınındaki bir alana ilçe belediyesi tarafından çöp depolama alanının yapılması ve buraya çöp dökülmesi üzerine vatandaşlar eylem yaparak tepki gösterdi. Köylüler, bu bölgeye çöp dökülmesine son verilerek temizlenmesini istedi.

Çöp deposu köylüleri isyan ettirdi
Paylaş

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Örencik Köyü'nde, vatandaşlar köylerinin yakınına ilçe belediyesinin çöp dökmesine tepki gösterdi.
70 haneli köylerinin yakınındaki bir alana ilçe belediyesi tarafından çöp depolama alanının yapılması ve buraya çöp dökülmesi üzerine vatandaşlar eylem yaparak tepki gösterdi. Köylüler, bu bölgeye çöp dökülmesine son verilerek temizlenmesini istedi. Tepkisini dile getiren vatandaşlardan 50 yaşındaki Abdurrahman Arslan, bu bölgeye 10 yıldır gelişigüzel çöp döküldüğünü, herhangi bir arıtmanın olmadığı gibi çöp yığınlarının yanması ve kokmasıyla bölge halkının ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. Arslan, "Yıllardır çöp yığınlarının kaldırılacağına dair sözlere rağmen hiçbir çalışma yapılmadığı gibi çöp yığınları her geçen gün arttı ve yayıldı. Çöplerin içine giren çocuklarımız ve hayvanlarımız ciddi rahatsızlıklar yaşıyorlar. Köy halkımız bu kirliliğe bağlı hastalıklarla karşı karşıya. Bölgede tarımcılığımızda bu kirlilikten dolayı bitmiş vaziyette" dedi.
Vatandaşlar, 'Çöp istemiyoruz, sağlıklı yaşam bizim de hakkımız. Çocuklarımız hastalanmasın. Kaldırın artık bu çöpleri' diye slogan attı.

BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERDİ

Tepkiler üzerine Vezirköprü İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Sadık Edis, bölgeye geldi. Edis, "Vatandaşlarımızı dinleyerek sorunlarını kısa sürede çözeceğiz. Buraya çöp dökme kararı daha önceden alındığından buraya döküyoruz" diyerek vatandaşlara çöp alanının bölgeden kaldırılacağına dair söz verdi. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tan, \'HDP kadük bir proje\' dedi, sosyal medyada tartışıldı

SONRAKİ HABER

Rusya’da işsizlik uçurumu 30 kat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...