23 Ekim 2013 11:49

Reyhanlı soruşturması tamamlandı

Adana Cumhuriyet Savcılığı, Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede 2'si Suriyeli 33 kişinin "devletin birlik bütünlüğünü bozmak" ve 53 kişiyi öldürmek suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Reyhanlı soruşturması tamamlandı
Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. 52 kişinin hayatını kaybettiği, 146 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2'si Suriyeli 33 kişi hakkında "devletin birlik bütünlüğünü bozmak" ve 52 kişiyi öldürmek suçlarından cezalandırılmaları istendi.

11 Mayıs günü gerçekleşen ilk saldırı, Reyhanlı ilçesi belediye önünde bomba yüklü bir aracın saat 13.37'de infilak etmesi sonucu yaşanmıştı. Bu saldırıdan sadece 3 dakika sonra bu kez PTT binası yakınında bombalı bir aracın patlaması sonucunda belediye binası önü ve PTT binası çevresindeki siviller yaşamlarını yitirmiş ve yaralanmıştı.

22 Mayıs günü ise, Redhack adlı hacker grubu, Reyhanlı saldırısıyla ilgili askeri yazışmaları yayınladı. Yayınlanan belgeler saldırıdan 1 ay önce Emniyet, Jandarma ve MİT arasında geçen yazışmaları konu alıyordu. Bu belgeleri sızdırdığı iddia edilen Er Utku Kalı daha sonra tutuklandı ve savcılık tarafından 25 yıl hapsi istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esad: Silah desteği bitmeli

SONRAKİ HABER

ODTÜ Senatosu: Seyirci kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...