23 Ekim 2013 09:39

Kayseri Kapalı Cezaevi'nde işkence

Kayseri Kapalı Cezaevi'nde bayram görüşleri engellenen mahkumlar isyan etti. "Buranın Allah'ı da, peygamberi de benim" diyen cezaevi müdürü, 46 mahkumu darp ettirdi. 46 kişi bu sabah apar topar uzak cezaevlerine götürüldü.

Kayseri Kapalı Cezaevi\'nde işkence
Paylaş

Veli Şahin

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlara işkence yapıldığına dair haber alan mahkum aileleri cezaevinin önünde eylem başlattı. 

Pazar günü açık görüş sırasında Cezaevi Müdürünün mahkum Mehmet Cerit'in çocuğunun kafasına tesbihle vurmasından sonra aileler itiraz edince gardiyanlar tarafindan dışarı çıkarıldılar.

Müdürün aileye ve mahkuma "sen benim memuruma saygısız davranamazsın" diyerek çocuğuna vurdugunu söyleyen Rahşan Cerit, "mahkumlardan haber geldi içerde herkesi avluya çıkarıp işkence yapıyorlarmış.  Bugün de bütün mahkumları bizden habersiz cezaevinden götürdüler" dedi.

İçerde yoğun işkencenin olduğunu söyleyen mahkum yakını Erkan Çırpı, 'Baba biz çok kötü durumdayız.  Gazetecileri çağırın yoksa burada bizi ezecekler' dedi. "Benim mahkumum yaralı da olsa bana haber versinler. Ölmelerinden korkuyoruz" şeklinde konuştu.

'46 MAHKUM YARALI'

46 mahkumun yaralandığı haberini alan aileler, "Müdür Yardımcısı Hasan Olgaç, buranın Allahı da peygamberi de benim diyormuş. Boksörüm diyerek çocuklarımızı babalarımızı dövuyormuş" iddiasında bulundu.

Mahkum yakını kadınların bazen tamamen soyundurularak aradığını söyleyen mahkum yakını kadınlar, "Usulsüz tacize varan aramalar yapılıyor.  Kadınlığımızdan utanıyoruz. Yeleklerimizin düğmesini koparıyorlar görüşe girene kadar rezil ediyorlar" dedi.

Başbakanın cezaevi mahkumları için söylediklerini yalanlayan mahkum yakınları, "Cezaevinde haftalık 100-150 lira alıyorlar. Fakir olan ne yapacak?  Başbakan mahkumlara böyle mi bakıyor?" dedi.

Mahkumların, bayram görüşünün engellenmesi sonrası tepki olarak sayım vermeme gibi eylemler yaptıkları öğrenildi. (Kayseri/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Gülsuyu çetesi\' yine saldırdı: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Pakistan\'da emekli isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa