23 Ekim 2013 06:00

32 aydır göçük altındalar

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesine kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası’nda 2011 şubatında meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybettiği iki göçük olayıyla ilgili davanın karar duruşması 7 Ocak’a ertelendi.

32 aydır göçük altındalar
Paylaş

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesine kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası’nda 2011 şubatında meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybettiği iki göçük olayıyla ilgili davanın karar duruşması 7 Ocak’a ertelendi.

İki göçükte toplam 11 işçi hayatını kaybetmiş, ancak yalnızca 2 işçinin cenazesine ulaşılabilmişti. 7 işçi ile ilgili davanın geri çekildiği, 2 işçi ailesinin ise davasını devam ettirdiği öğrenildi.

Elbistan Adliyesinde gerçekleştirilen son duruşma sonrası bilgi veren kayıp işçilerden Muhsin Koşan’ın yakınları, aradan 32 ay geçtiğini ve artık kararı beklediklerini bildirdi.
Muhsin Koşan’ın Avukatı Kazım Oluç duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, “Eksik olan tanıklar dinlenecek. Dava devam etmekte. Henüz karar aşamasına gelmedi. Davayı takip ediyoruz. Şu an iki kişinin davası devam ediyor. Ölenlerden iki kişinin ailesi halen davasını devam ettirmektedir. Diğerleri vazgeçtiğine yönelik mahkemeye dilekçe vermişler. Dava 7 Ocak’a ertelendi. Daha dinlenmeyen tanıklar var, onlar dinlenecek. Biz adaletin tecelli edeceği kanaatindeyiz” dedi.

MAHKEME KARAR AŞAMASINA GELEMEDİ

Muhsin Koşan’ın kardeşi Ali Koşan ise şöyle konuştu: “32 ay geçmiş. Hâlâ karar aşamasına gelinemediyse söylenecek bir şey bulamıyorum. Acılarımız hâlâ taze. Ben Türk adaletinin doğru bir karar vereceğine inanıyorum. Biz bu aşamaya kadar davamızın arkasında dimdik durduk. Dimdik durmaya da devam edeceğiz. Artık karar aşamasında da bizim beklediğimiz yönde bir karar çıkmazsa yukarıda Allah’ım var, Yüce Allah’ıma havale ediyoruz.”

Diğer işçi yakınlarının davalarından neden vazgeçtiğini anlayamadığını aktaran kardeş Ali Koşan şunları söyledi: “Ortada çok çeşitli söylentiler var. Para verdiler, para aldılar yok bilmem ne yaptılar, bu tür söylentiler var. Bizim hakkımızda da ailevi olarak söylüyorum ‘Anlaşmaya gittiler, para aldılar’ falan denilmiş. Bu lafı kim söylüyorsa gelsin kardeşim. Ben bir para mı almışım, ben bir şey mi demişim. Madem para almışım ben niye davamın arkasında durayım. Öyle herhangi bir şey yok. Biz para almadık. Para talebimiz de yok.”
(KAHRAMANMARAŞ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt çıkmazsa ne olacak

SONRAKİ HABER

\'Can Dostu\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...