22 Ekim 2013 14:28

Kız kardeşe tecavüze 22 yıl hapis istemi

Diyarbakır’da 9 yaşındaki kız kardeşine değişik zamanlarda 5 kez tecavüz etmekle suçlanan 18 yaşındaki B.A. hakkında, 22.5 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kız kardeşe tecavüze 22 yıl hapis istemi
Paylaş

Diyarbakır’da 9 yaşındaki kız kardeşine değişik zamanlarda 5 kez tecavüz etmekle suçlanan 18 yaşındaki B.A. hakkında, 22.5 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre Yenişehir ilçesinde ailesiyle birlikte oturan B.A, ağabeyi B.A’nın zincirleme tecavüzüne maruz kaldı. 2011 yılında meydana gelen olay, B.A’nın yaşadıklarını okuldaki arkadaşına anlatması üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine küçük kız ailesinden alınarak Kız Yetiştirme Yurduna yerleştirildi. Olayla ilgili şüpheli ağabey B.A. tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevine konuldu. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, şüphelinin olay tarihinde 9 yaşında olan kız kardeşinin tehditle elbiselerini çıkarttığı ve tecavüz ettiği belirtildi.

‘RUH SAĞLIĞI BOZULDU’

Cumhuriyet savcısı, B.A’nın kardeşine 5 kez tecavüz ettiğini, bu şekilde nitelikli cinsel istismar suçunu işlediğini kaydetti. İddianamede, tecavüz olayının ardından 8 yaşındaki B.A’nın alınan psikiyatri raporunda, ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Savcı, küçük kardeşi olan mağdureye karşı nüfuz kullanıp, tehdit ederek birden fazla kez nitelikli cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle, B.A’nın 22.5 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

‘KENDİSİNİ DÖVDÜM DİYE’

İddanamenin Diyarbakır 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından, sanık B.A’nın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında savunması alınan sanık B.A, “Kardeşim, yaramazlık yaptığında kendisini dövdüğüm için bana iftira attı. Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Kardeşimin başından geçen bir olaydan dolayı psikolojisi bozuktur. Bana kızdığı için hakkımda iftirada bulunmuştur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, küçük kızın ifadesinin psikolog ve kamera eşliğinde alınabilmesi için duruşmayı erteledi. Mahkeme, B.A’nın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilerek, beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor aldırılmasına karar verdi. (Diyarbakır/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bayık: Ya müzakereleri kabul ederler ya iç savaş çıkar

SONRAKİ HABER

‘Erdoğan hiçbir Ortadoğu ülkesine gidemez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...