22 Ekim 2013 13:40

Aydınlar Fenerbahçe başkanlığına aday

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü'nde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Aydınlar Fenerbahçe başkanlığına aday
Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü'nde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Daha önce Fenerbahçe Kulübü'ne başkanlığa aday olmayacağını belirten fakat mevcut yönetim anlayışının devam ederse kararını yeniden gözden geçireceğini kaydeden Aydınlar, yaptığı yazılı açıklamasında, "Bilindiği üzere 18 Eylül 2013 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'na aday olmadığımı belirtmiştim. Ancak, mevcut yönetim anlayışının kulübü getirmiş olduğu noktaya rağmen yönetimde devam etme ısrarı olduğu takdirde bu kararımı yeniden gözden geçireceğimin de altını çizmiştim." ifadelerine yer vererek, kararını neden değiştirdiği şu ifadelerle açıkladı:

"Bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimde, 2 - 3 Kasım tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır aralarını da dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım.

Konuyu bu çerçevede değerlendirdiğimde;

1. Fenerbahçe Spor Kulübü mevcut zihniyetin devamına dair bütün işaretleri taşımakta olan bir olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışılmaktadır.

2. Ülke sporunun temel direği olan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü, plansız, programsız, projesiz, vizyonsuz bir seçim anlayışı ile geçmişe dair hiçbir şeyi sorgulamaksızın yeni bir dönemi daha başlatmaya hazırlanmaktadır.

3. Detaylı mali tabloları ve finansal açılımları hiç kimse tarafından bilinmeyen, konsolide rakamları belirsiz, şeffaflıktan uzak bir yapı kongre üyelerine hamasi şampiyonluk sözleri verilerek yeni bir dönem adına oya sunulmakta ve herhangi bir değerlendirmeye imkan tanınmamaktadır.

4. Kongre oyunları ile başkan adaylarının önleri kesilmek istenmekte, söz verildiği halde ihraç kararı verilmiş kişilere kongreye katılım imkanı verilmeyerek, yani gerçek anlamda bir demokratik seçimin zemininin temin edilmesinden imtina edilerek, ülkenin en büyük ve köklü kurumu sıradan bir dernek gibi seçim sandığına götürülmeye çalışılmaktadır.

Burada çok açık ve net bilinmesi gerekir ki, bu büyük kurumun insanlık, adalet, manevi değerler, öncü rol oynama, başarı ve liderlik etme olguları ile şekillenmiş olan DNA’sı artık bu anlayışı kabul etmemekte, bünyesi reddetmektedir.

Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, büyük Fenerbahçe Spor Kulübü asla ve asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez. Bu büyük kurumun gerçek sahipleri; kuruluşundan beri görkemli tarihini şekillendirmiş olan sporcuları, emeklerini ve kaynaklarını koymuş yöneticileri, kulübüne gönülden bağlı taraftarları ve kongre üyeleridir.

Tüm bu veriler doğrultusunda, gerek Fenerbahçe kulübünün içerisinde bulunduğu durum, gerek kongre üyeleri ve taraftarlardan gelen büyük talep ve teveccühü göz önüne alarak, 26 yıldır hizmet verdiğim kulübümün temsil ettiği gerçek değerlere sahip çıkma adına 2 - 3 Kasım tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığımı koyma kararı almış bulunuyorum.

Birlikte hareket edeceğim ekibimle birlikte, kulübün geleceğine dair plan ve programımı tüm kamuoyu ile paylaşacağım bir basın toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğim." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler yine ayakta

SONRAKİ HABER

Öcalan: Devlet heyeti gelmezse süreç bitmiş demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...