22 Ekim 2013 12:27

Yol geçecekse camiyi bile yıkarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı. Erdoğan, "Yol uğruna her şey feda edilir. Cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız" dedi.

Yol geçecekse camiyi bile yıkarız
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında, ODTÜ’de yaşananları sert bir şekilde eleştirdi. Gezi direnişi sırasında camiye ayakkabılarla girildiği için ortalığı ayağa kaldıran Başbakan, bugünkü konuşmasında ise, “Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” diye konuştu.
İmralı’ya kimin gidip geleceğine Hükümetin karar vereceğini söyleyen Erdoğan, “Hükümet ister gönderir, ister göndermez. Herkes haddini bilecek” dedi

Türkiye’nin büyümesini engellemek amacıyla içeride olduğu kadar dışarıda da tuzaklar kurulduğunu söyleyen Başbakan, “11 yıldır içerde olduğu gibi dışarda da yoğun bir mücadele halindeyiz. Ülke içinde toplum mühendisliği yapmak isteyen odaklara karşı hukuk içinde mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir” dedi. 

HÜKÜMET İSTER GÖNDERİR, İSTER GÖNDERMEZ

İmralı’ya kimin gidip kimin geleceğine Hükümetin karar vereceğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:  “İster gönderir, ister göndermez. Hiçbir zaman şu veya bu nedenle Hükümete veya Adalet Bakanlığına kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir, yeri gelir gönderilmez. Herkes haddini bilecek.”

İLERLEME RAPORU

Avrupa Komisyonunun geçen hafta açıkladığı Türkiye İlerleme Raporu’na değinen Başbakan,  “Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylardan sonra üye ülkeler için de ilerleme raporu hazırlamasının vakti gelmiştir. Türkiye hakkında mı ilerleme raporu hazırlamaktır. Aday ülkeleri eleştirmekte son derece cömert olan AB’nin kendi ilerleme raporunu yazmasını samimiyetle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 3. Boğaz Köprüsü’nün temellerini attıklarını da hatırlatan Erdoğan, “Birileri çıkıyor, yok şu kadar ağaç kesiliyor, yok şu kadar ağaç sökülüyor. Biz ammeye hizmet veriyoruz. Oradan 200-300 bin ağaç sökersin. Bunların yerine 3 milyon, 5 milyon ağaç dikersin” diye konuştu.

YOL İÇİN CAMİYİ BİLE YIKARIZ

Yolun medeniyet olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” dedi.

ODTÜ’DEKİ OLAYLAR

Son günlerde ODTÜ’de yaşanan olaylardan dolayı açıklama yapmak zorunda kalan Başbakan şöyle konuştu: “ODTÜ’de her şey yapılmış. Planı şu, bu kişi yapmaz. Belediyeler yapar ve uygulamaya sokar. Burada da birileri çıkıyor, bu yolu kesmek istiyor. Kim? Bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Ankara Büyükşehir Belediyemiz kararlılıkla yol yapımına devam ediyor. Sıkıntıların aşılması için yapılması lazım. Birileri ön kesiyor diye duramayız. Geçmişte eşkıyalar yapardı. Şimdi de modern eşkıyalar yapıyor. Kararlıyız. Kim yolumuzu kesmeye kalkarsa bizim çelik irademizi görecektir.”

‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’

“Demokratikleşme Paketi” ile ilgili olarak açıkladıkları paketin yasama organı tarafından ele alınacağı başlıkları, maddeleri toplu olarak süratle Meclise gönderdiklerini söyleyen Erdoğan, yasalarla adımı atılacak kısımları süratle çıkarmak niyetinde olduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ\'ye karşı Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi el ele

SONRAKİ HABER

İngiltere maçı aday kadrosu belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...