21 Ekim 2013 18:54

Öcalan: Çözüm sürecinin birinci aşaması 15 Ekim'de bitmiştir

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşen Mehmet Öcalan, "Bundan bir hafta önce vekiller geldi. Öcalan bu süreçle ilgili onlara bir şeyler söyledi. Biz de size şunu söyleyebiliriz; Öcalan, 'Bir senelik süreç 15 Ekim'de bitmiştir' dedi. Yani sürecin birinci aşaması bitmiştir" dedi.

Öcalan: Çözüm sürecinin birinci aşaması 15 Ekim\'de bitmiştir
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan tutsaklardan Cumali Karsu'nun kardeşi Mehmet Hanifi Karsu, yakınları ile görüşmek için gittikleri İmralı Adası'ndan yaptıkları görüşmenin ardından Gemlik Jandarma Karakolu'na döndü. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, "Bundan bir hafta önce vekiller geldi. Öcalan bu süreçle ilgili onlara bir şeyler söyledi. Biz de size şunu söyleyebiliriz; Öcalan, 'Bir senelik süreç 15 Ekim de bitmiştir' dedi. Bunu diyebilirim. Zaten biz aile görüşü yaptık. Süreci götürenlerden sorarsanız daha faydalı olabilir. Ama birinci aşama bitmiştir. İkinci aşamayı bilemiyorum" dedi.

Bir gazetecinin Öcalan'ın sürecin nasıl ilerlediğine ilişkin görüşünü sorması üzerine Mehmet Öcalan, "Öcalan, bir yıldır asker ve gerilla ölmediği için memnun olduğunu söyledi. Bundan sonra sürecin nasıl gideceğini bilemiyorum. Bunu süreci götürenlerden sorarsanız daha iyi ve daha ahlakidir" yanıtını verdi.

DİHA'nın görüştüğü Mehmet Öcalan, "Biz de size şunu söyleyebiliriz; Öcalan, 'Bir senelik süreç 15 Ekim de bitmiştir" şeklindeki cümlesini sürecin birinci aşamanın bittiği anlamında kullandığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pozantı mağduru Yıldız tutuklandı

SONRAKİ HABER

Askerlik süresi 12 aya iniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...