22 Ekim 2013 06:00

En iyiler sahnede

Dünyanın en iyi sekiz tenisçisini karşı karşıya getiren WTA tenis turnuvası bugün İstanbul’da başlıyor. Kadın Tenisçiler Birliği’nin (WTA) bugün başlayacak sezonun son turnuvası için İstanbul’da kuralar çekildi.

En iyiler sahnede
Paylaş

Dünyanın en iyi sekiz tenisçisini karşı karşıya getiren WTA tenis turnuvası bugün İstanbul’da başlıyor. Kadın Tenisçiler Birliği’nin (WTA) bugün başlayacak sezonun son turnuvası için İstanbul’da kuralar çekildi.

İstanbul’da üst üste 3. ve son kez düzenlenecek şampiyonanın kura çekimine WTA Başkanı Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural ile şampiyonada mücadele edecek sporcular katıldı.

Organizasyona teklerde yarışacak sporcuların sahneye çağrılmasıyla başlandı. Sırasıyla Alman Angelique Kerber, Sırp Jelena Jankovic, İtalyan Sara Errani, Çek Petra Kvitova, Çinli Li Na, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Belarus’tan Victoria Azarenka ve ABD’li son şampiyon Serena Willams podyuma çıktı.

WILLIAMS KIRMIZI GRUP’TA

Konuşmaların ardından kura çekimine dünyanın 1 numarası Serena Williams ile 2 numarası Viktoria Azarenka seribaşı olarak katıldı. Kura çekiminde, 8 sporcu 4’erli iki grupta yer alırken, grup renklerini 2 yıldır olduğu gibi kırmızı ve beyaz renkler sembolize etti.

Kura çekimi sonunda, Kırmızı Grup’ta Serena Willams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ile Angelique Kerber eşleşirken Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani ve Jelena Jankovic Beyaz Grup’ta yer aldı. Kadınlar dünya sıralamasının üç numarası Maria Sharapova, sağ omzundaki sakatlığın devam etmesi nedeniyle turnuvadan geçtiğimiz haftalarda çekilmişti.

100 BİN SEYİRCİ HEDEFİ

İstanbul’da son kez düzenlenecek TEB BNP Paribas WTA Championships’te seyirci rekoru kırma hedefi var.

Turnuvanın İstanbul’da düzenlendiği ilk sene olan 2011’de 70 bin seyirci ile WTA sezon şampiyonalarında elde edilen en yüksek katılımlardan biri gerçekleşti. 2012’de ise 2011 yılında elde edilen tüm rakamlar geride bırakıldı ve 73 bin 72  tenissever Sinan Erdem Spor Salonu’nda maçları takip etti, televizyon yayınlarıyla en geniş kitleye ulaşan sezon şampiyonası oldu.

Organizasyonda bu yıl ise toplamda 100 bin seyirciye ulaşılarak WTA tarihinde kırılması zor bir rekor hedefleniyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Her şey ‘Bir daha asla!’ demek için

SONRAKİ HABER

Savaş karşıtı müzik dediğin...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...