22 Ekim 2013 06:00

Bir haberin mahallemizdeki etkileri

Gazetemizde ‘Tekstil işçileri sendikasını arıyor’ haberi çıktığı gün üç arkadaş bayilerden gazeteleri toplayarak dağıtıma çıktık.

Bir haberin mahallemizdeki etkileri
Paylaş

Rıza Çiçek

Gazetemizde ‘Tekstil işçileri sendikasını arıyor’ haberi çıktığı gün üç arkadaş bayilerden gazeteleri toplayarak dağıtıma çıktık. Gazi Mahallesi’nde ‘merdiven altı’ diye tabir edilen tekstil atölyelerini akşam saatlerinde gezdik. Atölyelere girerek, sesli ajitasyon eşliğinde gazetemizi işçilere ulaştırdık.
İşçilerin tavrı olumluydu. Bir atölyenin hem patronu hem de işçilerinin çoğu Kürt’tü ve habere ilgileri yoğun oldu. Başka bir atölyede bir işçi ‘Ben de okumak istiyorum’ diyerek gazeteyi aldı ve evde okumak üzere gazeteyi çantasına koydu.
Girdiğimiz başka bir atölyede ise “haberde tekstil işçilerinin toplandığını yazıyor, peki bundan sonra ne olacak?​” sorusuyla karşılaştık. Bu çalışmada on beşe yakın atölyeye girmiş olduk ve yaklaşık 250 işçi ile konuşma fırsatı bulduk. Gazetemizi tüm işçilere sesli olarak anlattık.
Gazi Mahallesi adeta merdiven altı bir atölyeler cehennemi ve tekstil işçileri şimdi 3 Kasım’da yapacakları mahalle toplantısına hazırlanıyorlar.

*Sultangazi

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de savaş bitti mi?

SONRAKİ HABER

Dışişleri bakanları Londra’da toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa